Ponedjeljak, 23 rujna, 2024

Zendaya je proslavila novi tenniscore trend, a mi smo pronašli ‘it’ komade koje moramo imati

Ovogodišnja ambasadorica tenniscore trenda Zendaya svojim nas je modnim kombinacijama osvojila on and off the court

Polo majice, mini suknje, potpuno bijele odjevne kombinacije… Osim svojim vrhunskim
dostignućima, igrači tenisa inspiriraju i svojim kombinacijama na terenu. Tradicionalni ljetni sport već je davnih 1900-ih postavio visoke standarde odijevanja, a zahvaljujući svojim visokim zahtjevima za sofisticiranost i eleganciju, tenis je vrlo brzo postao simbolom visoke mode. Dolaskom ljeta, a time i najprestižnijeg teniskog turnira u godini, Wimbledona, vrijeme je da izvadimo iz ormara svoje, tenisom inspirirane, odjevne kombinacije.



Tako je i brend Kim Kardashian, Skims, izbacio svoju kolekciju sportske odjeće inspirirane teniskim kombinacijama, a fotografije Hailey Bieber povodom suradnje s brendom Fila preplavile su internet. Izlaskom romantične sportske drame ‘Challengers’, našu pažnju je pridobila i talentirana Zendaya koja u filmu igra ulogu tenisačice. Ovogodišnja ambasadorica tenniscore trenda svojim nas je modnim kombinacijama osvojila on and off the court. Izdvojili smo neke od naših omiljenih Zendayinih lookova te pronašli neke od odjevnih komada koje i vi ovog ljeta možete isfurati.

Trend ili tradicija? 

Dress code za natjecatelje na ovom zelenom travnjaku definiran je već davnim krajem 19. stoljeća. Veliki utjecaj na modu ovog sporta imao je kriket koji je donio bijelu boju na teniski teren. Kratke bijele hlačice i suknje uvedene su nešto kasnije, a odmah su postale simbolom čistoće i jednostavnosti. Klasične polo majice također su neizostavan komad u ormarima tenisača i tenisačica diljem svijeta. Ova tradicionalna estetika postala je inspiracija za brojne modne dizajnere, a poznati ju vrlo rado komponiraju u svoj stil.

 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

A post shared by Donna Vekic (@donnavekic)

Zendayini lookovi koji nas ostavljaju bez daha

Krajem travnja, u kina je stigla romantična drama Challengers koja govori o putu k uspjehu profesionalnog igrača tenisa. Ulogu njegove supruge i tenisačice, kao njegove najveće podrške, utjelovila je mlada Zendaya. Izrazito popularna još od djetinjstva, ova talentirana glumica vječna nam je inspiracija i u modnom svijetu. Na promotivnoj turneji filma, Zendaya nas osvaja svojim tematskim modnim kombinacijama, a glavna zvijezda njenog red carpet looka bile su Loewe štikle koje posebnima čini upravo teniska loptica na potpetici.

 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

A post shared by Luca Travi | The Solo Voice (@thesolovoiceofficial)

 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

A post shared by Just Jared (@justjared)

Tenniscore estetika i u vašem ormaru 

Iako će neki možda reći da im nije mjesto izvan teniskog terena, ove odjevne komade nosimo na bruncheve, ljetne zabave ili šetnje kroz grad. Klasična polo majica jednako je popularna kod muškaraca i kod žena, a vašu će casual kombinaciju učiniti sofisticiranom. Mini suknje postale su najpopularniji odjevni komad inspiriran ovim sportom te su se pronašle čak i u kolekcijama brendova poput Prade i Miu Miu. Kratke i slatke, teniske su haljinice odličan izbor za večernju šetnju ili sportske aktivnosti. Na svoj look jednostavno dodajte oversized jaknu, trendi sweatshirt ili tenisice i postigli ste savršenu kombinaciju sporta i elegancije. Naravno, ovaj popis ne može doći kraju, a da ne spomenemo decentan komad nakita koji će u potpunosti zaokružiti vašu kombinaciju, takozvanu tennis bracelet.

SUKNJA HLAČE SA ŠIROKIM NABORIMA – 25,95 EUR
Slim Fit Stretch Polo Shirt, Polo Ralph Lauren – 139,00 €
BUTTER Interval Dress Racerback tennis polo dress – $98
Swarovski Matrix Tennis bracelet – 199 €
Thom Browne pique flared tennis dress – 1.169 €
Rizzoli Tennis cap – 97 €
adidas Originals SAMBA OG – Tenisice – 119,32 €
New Balance – 129,00 €
MINI HALJINA BEZ RUKAVA S JASTUČIĆIMA ZA RAMENA – 29,95 EUR
MANGO TENNIS CLUB mini-skirt with logo – 49.99 €
MANGO TENNIS CLUB Contrast-detail braided cardigan – 59.99 €

Tenis je kroz godine postao velika modna inspiracija, kako za brendove tako i za celebrityje. Njegova klasična elegancija osigurala mu je vodeću ulogu u svijetu mode
ljeti pa ga ne nazivamo ga uzalud ‘najstylish’ sportom. Razni odjevni komadi i ovog
proljeća pronašli su se u ormarima modnih ikona poput Zendaye, Hailey Bieber te Gigi
Hadid, a time inspirirali i nas da se još jednom zaputimo u shopping i priključimo ovom
vječnom trendu.

Naslovna fotografija: Screenshot YouTube 

Pročitajte još...

Povezano

Ostavite komentar

Molimo upišite komentar
Molimo upišite vaše ime