Ponedjeljak, 23 rujna, 2024

Elle ovog ljeta slavi vaše uspjehe – ali i neuspjehe! Zavirili smo u inspirativnih 260 stranica

Iz Ella poručuju da im je važno da razbiju iluziju kako je uspjeh jednodimenzionalan i 'pali' samo ako si savršena - na svakom polju

U nizu tekstova i priča na impresivnih 260 stranica Elle Hrvatska nastavlja rušiti barijere i
pristupati uobičajenim temama iz uglova koji su neočekivani – u ljeto Olimpijade, urednici su odabrali na naslovnicu staviti neočekivanu zvijezdu nenatjecateljskog sporta, Dinu Levačić, 28-godišnjakinju koja je gotovo sama, uz pomoć svoje obitelji, postala svjetska zvijezda daljinskog plivanja preko kanala.



Dina progovara izazovima te nesvakidašnje karijere i o mentalnom zdravlju sportašica. Dina je na doktoratu, završila je studij koji se bavi pomaganjem drugima, a uspješna i priznata sportašica postala je isključivo uz pomoć vlastite obitelji. U njenom sportu nema medalja, nema natjecanja, nema golemih sponzorskih ugovora, ali ima- puno samoće, borbe sa samom sobom, i unutarnjeg mira. Nije li to zapravo jedini uspjeh?

Alternativni pogled na uspjeh i neuspjeh

Osim nje, Elle je odlučio napraviti intervju sa taekwondoisticom Mateom Jelić, zlatnom
Olimpijkom iz Japana, koja ove godine, zbog borbi sa svojim unutrašnjim demonima, nije
uspjela otići u Pariz. Ovaj alternativni pogled na uspjeh u Ellu objašnjavaju nizom tekstova u kojem sportašice, psihologinje, umjetnice, dizajnerice i spisateljice analiziraju koja je cijena uspjeha i koje su sve nuspojave onog što tradicionalno društvo voli zvati uspjehom.

Uz pomoć sjajnih autorica kao što su Nina Horvat, koja piše o vlastitom iskustvu burn-outa i profesorica Petra Krpan koja vrlo osobno otvara pitanja koje si sigurno postavljaju sve žene: Jesam li uspješna ako nisam dotakla sve očekivane prijelazne rituale uspjeha, poput braka, djece, vlastitog stana… Što sve, i kako, uspješna žena odradi u danu? Je li nam bolje kad smo same, možemo li više toga stići? Što je (pravi) uspjeh?

Posebno je zanimljivo što su za ovaj broj i vlastite NEuspjehe priznale žene koje su poznate
po svojim uspjesima. Iz Ella poručuju da im je važno da razbiju iluziju kako je uspjeh jednodimenzionalan i ‘pali’ samo ako si savršena – na svakom polju. Ana Pecotić piše o tome zašto su narcistični zlostavljači najčešće uspješni ljudi, a nove kolumne sa svojim
pogledom na uspjeh za Elle su napisale i Ivana Paradžiković i Ivana Bodrožić. Modne analize pišu Ivan Ilić i Hanan Bešović, zvijezda društvenih mreža, omiljeni modni komentator. Real life it djevojke Ana Tevšić Nauković, Ivana Niškota i Petra Bianco uče nas kako vježbati tijekom ljeta. Uz niz sjajnih analiza, intervjua i tekstova, Elle nudi i modne i beauty trendove na pedesetak stranica, te opsežni vodiš po skrivenim adresama Pariza, gradu svjetlosti i nadolazeće Olimpijade.

Fotografiju naslovnice i Matee Jelić potpisuje Bruna Kazinoti, dok fotografiju iz mora potpisuje Sanja Jagatić.

Pročitajte još...

Povezano

Ostavite komentar

Molimo upišite komentar
Molimo upišite vaše ime