Srijeda, 25 rujna, 2024

Ne propustite: I ove godine održava se buvljak ‘Humanitarni ormar’

Mnoge javne osobe i popularne ličnosti s društvenih mreža ove su godine s entuzijazmom sudjelovale u humanitarnom buvljaku koji će se održati kao dio omiljenog sajma interijera

Tradicionalni buvljak pod nazivom Humanitarni ormar održat će se i ove godine u okviru sedmog izdanja InDizajn sajma. Kao i prošle godine, poznate Hrvatice i Hrvati donirat će svoju odjeću, nakit, modne dodatke i knjige, a cjelokupni prihod od prodaje bit će namijenjen udruzi Mali zmaj, organizaciji koja radi na poboljšanju kvalitete života djece u potrebi i bez odgovarajuće skrbi.



Dora Martinović, Nika Turković, Tina Biloglav, Marko Cuccurin, Meri Goldašić, Matea Ibanez, Veronika Rosandić, Karla Zelić, Martina Filić, Nika Pavičić, Andrea Trgovčević, Franka Batelić, Martina Herak i osnivačica InDizajn sajma Mirjana Mikulec samo su neka od poznatih imena čiji će komadi biti dostupni za kupnju na ovogodišnjem buvljaku.

Nika Turković

Suradnja za dobrobit najmlađih 

‘Ove godine s velikim zadovoljstvom nastavljamo suradnju s InDizajn timom, koji je ponovno odabrao našu udrugu za partnera. Zahvaljujemo svima koji su donirali svoje omiljene odjevne i druge predmete, i uključili se u ovaj projekt. A posjetitelji našeg štanda imat će mogućnost i za donaciju zavrtjetii Kolo sreće te osvojiti neku vrijednu nagradu poput ulaznica za muzej, frizure u frizerskom salonu, razne radionice i sl. Zajedno možemo postići mnogo i usrećiti djecu’, rekla je osnivačica udruge Mali zmaj Martina Leopold i pozvala sve posjetitelje da dođu, razgledaju sajam i podrže rad udruge.

Meri Goldašić

Udruga Mali zmaj započela je kao inicijativa skupine prijatelja u prosincu 2009. godine, vođena isključivo željom da razveseli što više djece i pomogne onima u potrebi. Njihovo djelovanje ubrzo je privuklo širi krug ljudi, a nakon niza uspješnih neformalnih akcija, odlučili su osnovati udrugu. Danas, iza njih stoji niz uspješnih inicijativa koje su izmamile osmijehe na mnogim dječjim licima, a upravo su ti osmjesi njihova najveća snaga i motivacija.

Karla Zelić

‘Djeca su najranjivija skupina našeg društva, i zato nam je iznimno drago što na ovaj način možemo doprinijeti radu udruge Mali zmaj. Ovim putem bih sve posjetitelje sajma željela potaknuti da obiđu štand udruge i potraže koji komad za sebe. Ovo je jedna od rijetkih prilika kada kupnjom odjeće možemo napraviti nesebično djelo’, poručila je osnivačica sajma InDizajn Mirjana Mikulec.

Mirjana Mikulec

Zvijezde svjetske arhitekture na InDizajn sajmu u Zagrebu

Najistaknutija imena svjetske arhitekture, poput studija Mecanoo i Harquitectes, s renomiranim dizajnerom Zoranom Jedrejčićem te Andreasom Diefenbachom iz njemačkog dizajnerskog studija Phoenix, dolaze u Zagreb. Preciznije, u Arenu Zagreb, gdje će se i ove jeseni održati sajam interijera InDizajn. Ovaj sajam, koji organiziraju RTL Hrvatska i Studio za dizajn interijera Mirjana Mikulec, postao je središnje mjesto za prezentaciju poznatih brendova za opremanje interijera. U posljednjim godinama, sajam se istaknuo dolaskom nekih od najvećih zvijezda svjetske arhitekture. Ovogodišnja stručna predavanja sponzoriraju Axor i Hansgrohe, brendovi poznati po svom inovativnom i jedinstvenom dizajnu, koje arhitekti i dizajneri često biraju za svoje projekte.

Mirna Maras

U sklopu najtraženijeg dijela sajma, Bazara, predstavit će se hrvatski kreativci, mali obrtnici, i produkt dizajneri te mladi umjetnici koji će svoja djela prikazati na izložbi kojom će se predstaviti širem broju ljudi. Osim izlagača, posjetitelji će moći sudjelovati u brojnim kreativnim radionicama i panelima, dok će za najmlađe biti organiziran Dječji kutak s edukativnim sadržajem. Posjetitelje očekuju festivalski popusti, bogata nagradna igra te raznolika ponuda za uređenje doma i nagradna igra.

Fotografije: Press

 

Pročitajte još...

Povezano

Ostavite komentar

Molimo upišite komentar
Molimo upišite vaše ime