Utorak, 1 listopada, 2024

Najbolje komade s Tjedna mode u Milanu pronašli smo na Zalandu!

Od upečatljivih dugih kaputa do sofisticiranih krojeva, Zalando donosi pregled šest najvažnijih streetstyle trendova

Jedan od najiščekivanijih događaja godine, Tjedan mode u Milanu, ispunio je sva očekivanja. Proljetno-ljetne kolekcije za 2025. u nježnim pastelnim tonovima dominirale su modnim pistama i postale glavna tema tjedna. Ni ulična moda nije prošla nezapaženo – jesenski trendovi, koje su nosile slavne osobe i modni znalci na milanskim ulicama, izazvali su jednako oduševljenje.



Od upečatljivih dugih kaputa do sofisticiranih krojeva, Zalando donosi pregled šest najvažnijih streetstyle trendova. 

Ensemble

Ništa ne govori ‘imam sve pod kontrolom’ poput kompleta zakopčanog sakoa i suknje. Stil karakterističan za 60-e doživljava svojevrsni preporod, pojavljujući se u kolekcijama dizajnera poput Nine Ricci i Celine posljednjih nekoliko sezona. Kao što pokazuju najspretniji modni znalci, ovaj trend najbolje se kombinira s najlonkama, štiklama i, naravno, parom Prada sunčanih naočala.

Vampire Empire 

Bordo je nova crna. Kroz 2024. svijetlocrvena boja razvila je dublje tonove, a tamna bordo nijansa zauzela je prvo mjesto na listi najpoželjnijih boja jeseni. Bilo da je riječ o prozirnoj haljini boje krvi u kombinaciji s Gia Borghini čizmama do koljena ili o odijelu na dvoredno kopčanje koje je nosila Jenna Ortega na Venecijanskom filmskom festivalu, ključ uspjeha ovog vampirskog izgleda je u pravilnom usklađivanju boja. Šlag na torti? Par prikladnih Gucci sunčanih naočala.

Stripe A Pose

Prugice su još jedan od trendova koji je dominirao uličnom modom tijekom Tjedna mode u Milanu. Nosile su se slojevito ili samostalno, a ovaj trend vrlo je nosiv te daje dašak retro elegancije outfitu – bilo da se radi o klasičnim horizontalnim, vertikalnim, hrabrim cik-ili-ili chevron uzorcima. Ovaj stil asocira na eklektičnu estetiku brenda Missoni, a kompleti, haljine i ekstra dugi kaputi kreiraju look koji odaje počast ovoj kultnoj modnoj kući.

Floored 

Kaput postaje glavni komad svake odjevne kombinacije – dugi kaputi do gležnja ili čak do poda ponovno su u modi. Ovaj svestrani i funkcionalni modni komad dolazi u mnogim bojama i stilovima. U paleti boja poput krem, maslinasto zelene i tamnoplave, dugački kaputi dominirali su kolekcijama za jesen/zimu 2024. kod dizajnera poput Chloe, Coperni, Ferragamo i drugih. Ako je suditi po kombinacijama viđenim na Tjednu mode u Milanu, najbolje ih je nositi s kožnim čizmama na visoku petu koje proviruju ispod kaputa za savršeno zaokruženi outfit.

Cozy Knits

Pleteninu svih oblika i veličina, koja uvijek označava početak jeseni, nosili su influenceri, dizajneri i slavne osobe. Od zakopčanih kardigana kombiniranih s lepršavim, dugačkim plisiranim suknjama, do pletenih haljina uz crne čizme na visoku petu, ovaj udoban i šik trend bio je jedan od omiljenih na Tjednu mode.

Olive Safari

Zemljani ton koji odiše elegancijom i luksuzom – maslinasto zelena – jedna je od najpopularnijih boja ove sezone. Nadahnuta prirodom, ovu boju vidjeli smo u raznim oblicima, npr. u prozračnim, prozirnim i svilenim tkaninama, kao i u obliku težih materijala poput kože i vinila. Maslinasti sakoi, haljine i najlonke kombinirali su se s čizmama iznad koljena u smeđim tonovima, dok su neki dizajneri, poput Ferragama u kolekciji za jesen/zimu 2024., pokazali potpuno monokromatsko izdanje maslinasto zelene.

Fotografije: Press 

 

 

Pročitajte još...

Povezano

Ostavite komentar

Molimo upišite komentar
Molimo upišite vaše ime