Utorak, 15 listopada, 2024

Kritika pjesme by Anđelo Jurkas: Nina Badrić: Moji ljudi

To da je Nina Badrić vrhunska pjevačica ne treba osobito isticati, ali da je kao autorica sposobna obuzdati pjesmu je smjer kojim bi u budućnosti mogla producirati neke od najboljih stvari svoje hitoidne karijere

Uz pripremu novog albuma i zauzimanja zagrebačke Arene kao koncertnog panteona brojnih estradnih izvođača s komercijalnim dobačajem dalje od Doma sportova, Nina Badrić više nego ugodno iznenađuje prvenstveno kantautorskim momentom novog singla.
 
‘Moji ljudi’ potpisuje autorski i glazbu i stihove, dok se produkcijski prepustila stalnom suradniku Miri Buljanu, a videospotovski Darku Drinovcu koji će crno-bijelim video spotom i estetikom samozadovoljštine pronađenom samoćom popratiti jednu od Nininih najosobnijih, ali i najboljih pjesama.
 
Naime, unatoč nužnosti praćenja pravila estradnih shema, po kojoj svaki izlazak iz safe ili comfort zone može značiti riskiranje publike, downtempo ljubavne balade Nini Badrić leže daleko više od ostalih #onokad eksperimenata. 
 

 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

A post shared by Nina Badrić (@badrich)

To da je vrhunska pjevačica ne treba osobito isticati, ali da je kao autorica sposobna obuzdati pjesmu u gabarite ovako pitke i jednostavne pop melodije je smjer kojim bi u budućnosti mogla producirati neke od najboljih stvari svoje hitoidne karijere. 

Uz sigurnu interpretacije, stvari poput ove sigurno utiru teren među publikom i daju joj nove sing-alongove pred kojima će rasprodana Arena nastavljati prigrljavati njeno ime i rad uz pouzdane klasike tuzemne estrade. 
 

Ocjena: 8/10 

 
Naslovna fotografija: Screenshot YouTube 

Pročitajte još...

Povezano

Ostavite komentar

Molimo upišite komentar
Molimo upišite vaše ime