Utorak, 24 rujna, 2024

Svijet mode u šoku: u 59. godini u Parizu umro dizajner Alber Elbaz

Popularni izraelsko-američki dizajner postao je tako druga žrtva koja je podlegla koronavirusu, nakon što je u listopadu svijet napustio japanski modni dizajner Kenzo Takada

Svijet mode u velikom je šoku i tuzi jer je poznati modni dizajner Alber Elbaz, najpoznatiji po vraćanju svjetske slave modnom brendu Lanvin od 2001. do 2015. godine, umro u pariškoj bolnici. Imao je samo 59 godina.



Njegovu smrt potvrdila je jedna od najvećih globalnih tvrtki za luksuzne proizvode, švicarski Richemont, dizajnerov partner u zajedničkom ulaganju u AZ Factory, Elbazov najnoviji modni pothvat. Popularni izraelsko-američki dizajner postao je tako druga žrtva koja je podlegla koronavirusu, nakon što je u listopadu svijet napustio japanski modni dizajner Kenzo Takada.

Elbaza će modni svijet najviše pamtiti po prakrasnim koktel haljinama, najčešće crnim,  akoje su rado nosile brojne holivudske zvijezde, među kojima dizajneru posebno omiljena – Natalie Portman.

Elbaz je rodom iz Maroka, a karijeru je započeo u New Yorku kod američkog dizajnera Geoffreya Beenea. Zatim je prešao kod Guya Laroche, a godine 1988. preuzeo je zahtjevnu zadaću kreativnog direktora i dizajnera prêt-à-porter linije modne kuće Yves Saint-Laurent. Tijekom 2001. pridružio se modnoj kući Lanvin za koju je radio sljedećih 14 godina i uveo je u ‘reneransu’ poslovanja te vratio na velika vrata modne industrije.

 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

A post shared by Alber Elbaz (@alberelbaz8)

Vrlo omiljena osoba u svijetu mode, ali i nepokolebljivog karaktera, razišao se u vizijama s vodstvom Lanvina te nekoliko godina poslije udružio snage sa švicarskim Richemontom da bi stvorio vlastiti brend – “AZ Factory”. Od poznatog dizajnera na društvenim se mrežama opraštaju mnoge slavne osobe.

 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

A post shared by LANVIN (@lanvinofficial)

Pročitajte još...

Povezano

Ostavite komentar

Molimo upišite komentar
Molimo upišite vaše ime