Za vrijeme blagdana, rođendana ili nekih posebnih datuma često konzumiramo više alkohola u odnosu na ostatak godine. Uskoro je Valentinovo pa, bez obzira jeste li sami ili u paru te slavite li uopće Dan zaljubljenih, nije na odmet malo se poigrajte s novim receptima pića. Vina i šampanjce zamijenite koktelima. Sigurni smo da ćete ih manje popiti jer pripremanje istih oduzima određeno vrijeme, za razliku od već gotovih pića koji su spremni u trenu.
Znamo da je izbor koktela velik i gotovo je nemoguće odabrati koji ćete probati, ali ovaj je svakako vrijedan vaše pažnje. The Connaught Bar je službeni najbolji bar na svijetu, a predstavili su novi recep za Negroni u koji ide kakaovo zrno.
“Napravili smo malo drugačiji Negroni od onog na oji smo naviknuli, koristeći okuse koji su tipični za talijansku gastronomsku tradiciju”, istaknuo je Agostino Perrone, direktor u The Connaught Baru, za Vogue, te dodao: “Grožđice i naranča podsjećaju na talijanske deserte i također su široko dostupni. To ovu verziju Negronija čini jednostavnom, prilagodljivom za posluživanje u svim svečanim prilikama. Svježi i postojani okusi naranče i kakao ljuske dodaju baršunastu i zadivljujuću teksturu kako bi vaša posebna proslava bila još nezaboravnija.”
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.
Donosimo recept za njihov koktel – Negronijev kod:
Sastojci:
15 ml Connaught Bar gin
15 ml bittera
15 ml slatkog vermuta
15 ml aromatične vode*
1 kap balzamičnog octa
1 narančina kora za ukras
*Aromatična voda: zrna kakaa uliti u vruću vodu s grožđicama i narančinom korom. Ostavite da odstoji 1 sat, ohladite i filtrirajte. Dodajte 0.5 L vruće vode, zatim dodajte ½ žličice kakaovih zrna, ¼ šalice narančinih kora i ⅓ šalice grožđica. Pustite da odstoji sat vremena, a zatim procijedite u bocu. Čuvati u hladnjaku.
Pomiješajte sve sastojke s ledom i prelijte u čašu preko kocke leda. Ukrasite koricom naranče.