Četvrtak, 21 ožujka, 2024

Modni svijet u šoku: Raf Simons ukida vlastiti modni brend

Brzo je stekao kultni status za kolekcije namijenjene mladima koje su pokazivale njegovu urođenu sposobnost prenošenja inspiracije iz underground svijeta umjetnosti i glazbe u izrazito prepoznatljive minimalističke siluete

Raf Simons je zaprepastio modnu industriju objavom na službenom Instagram računu svoje istoimene modne kuće da će kolekcija za proljeće 2023. biti posljednja ikada. Simons je pokrenuo svoj brend 1995. nakon što je radio kao dizajner namještaja i stažirao u dizajnerskom studiju Belgijca Waltera Van Beirendoncka. Brzo je stekao kultni status za kolekcije namijenjene mladima koje su pokazivale njegovu urođenu sposobnost prenošenja inspiracije iz underground svijeta umjetnosti i glazbe u izrazito prepoznatljive minimalističke siluete.



U svojoj objavi na Instagramu, Simons je napisao: “Nedostaju mi ​​riječi da kažem koliko sam ponosan na sve što smo postigli. Zahvalan sam na nevjerojatnoj podršci mog tima, mojih suradnika, tiska i kupaca, mojih prijatelja i obitelji, te od naših odanih obožavatelja i vjernih pratitelja. Hvala vam svima što vjerujete u našu viziju i što vjerujete u mene.”

 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

A post shared by Raf Simons Official (@rafsimons)

David Bowie kao inspiracija

Na vrhu svog posta stavio je godinu 1995., kada je njegova etiketa debitirala, te imena svojih roditelja, Alde i Jacquesa. Zagonetna je fraza “wear Memory”, vjerojatno referenca na njegovu kolekciju za proljeće 2015.—čija je odjeća sadržavala kolažne predmete iz njegova djetinjstva (mačić, tobogan, astronaut), kao i slike njegovih roditelja —i Station to Station, album i pjesma Davida Bowieja iz 1976. Bowie je dugo bio kamen temeljac za Simonsa: u njegovoj prvoj kolekciji bile su majice s sitotiskom slika Aladdina Sanea, a njegov debi u Calvin Kleinu započeo je Bowiejevom pjesmom “This Is Not America”.

 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

A post shared by RAF SIMONS ARCHIVES (@raf_simons_archives)

Sljedeći put ćemo Simonsa vidjeti u siječnju na Pradinoj reviji muške odjeće u Milanu. U Pradi je od 2020. sukreator kolekcija s Miucci Pradom.

Naslovna fotografija: YouTube screenshot

Pročitajte još...

Povezano

Ostavite komentar

Molimo upišite komentar
Molimo upišite vaše ime