Srijeda, 16 listopada, 2024

Kritika videospota: Roisin Murphy: Fader

Bez pretjeranog kompliciranje rasplesavanje dolazi iz bokova i potrebe za osmijehom koliko su stvari jednostavne i efektne kada se njima bave autori i autorice s velikim A i bez straha za eksperimentiranjima u okviru i van žanrovskih okvira

Time & space, izgovara dječji glasić u uvodu u novu sjajnu stvar realne prvakinje autorske dance glazbe. Pjevačice koja nikad nije skliznula u ezoteriju dance electronice jedne Bjork niti je ostala igrati sigurno na terenu Kylie Minogue. Još od vremena Moloka i nastavka solo karijere Roisin Murphy pokazuje kako maštovitost ne poznaje žanr i kako načelno jednu od apriorno potencijalno najstereotipnjih glazbenih žanrova lako pretvara u interesantnu i pažnje vrijednu glazbu. Nova stvar na relativni old school dance pattern pjeva onim magičnim zaraznim i prepoznatljivim vokalom životnu optimističnu pjesmicu o keep on trenutku.



Bez pretjeranog kompliciranje rasplesavanje dolazi iz bokova i potrebe za osmijehom koliko su stvari jednostavne i efektne kada se njima bave autori i autorice s velikim A i bez straha za eksperimentiranjima u okviru i van žanrovskih okvira. U crno bijelom video spotu još jednom naglašavajući jednostavnost Roisin se uključuje u uličnu sviračku paradu rasplesavajući kroz efektne slow motion kadrove i šarmirajući osmijehom sve što pred nju (o)stane. Svaki njen novi singl i pojava plijeni pažnju, a ovaj najavljuje “Hit Parade”, novi studijski album za start rujna. I još jedan povod za potencijalno novo koncertno uživanje u Zagrebu ili RH gdje je višekratno bila rado viđena gošća koja uvijek opravda i nadmaši sva očekivanja.

8/10

Pročitajte još...

Povezano

Ostavite komentar

Molimo upišite komentar
Molimo upišite vaše ime