Nedjelja, 24 studenoga, 2024

Restorani u Zagrebu koje rado posjećujemo vikendom

S obzirom da je u gradu puno noviteta, za vas smo odlučili napraviti popis cool mjesta koja se isplati posjetiti

U posljednje vrijeme Zagreb se može pohvaliti sa raznovrsnom gastronomskom scenom koja je bogatija nego ikad. Zadnjih nekoliko mjeseci u Zagrebu su se otvorili novi restorani, kafići ili bistroi. S obzirom da je u gradu puno noviteta, za vas smo odlučili napraviti popis  cool novih i starih mjesta koja se isplati posjetiti. 



Koncept Mlinček 

Želite otići na doručak, brunch, koktele ili dobru kavu? Predlažemo vam Koncept Mlinček, mali novi lokal koji se smjestio na Gradiščanskoj 20A. U ponudi imaju granolu, chia puding, en cocotte jaja… Rade čak i hladne tapase u nekoliko vrsta, a ako niste ljubitelj eksperimentiranja s hranom, u ponudi se nalaze i obični topli tapasi. 

 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

A post shared by Mlinček (@koncept_mlincek)

Restoran Ficlek

U Ficleku koji se nalazi kod tržnice Dolac možete probati pravu domaću kuhinju. Od štrukli sa sirom koje sami rade, zagrebački odrezak, krpice sa zeljem, faširanci ili Zagrepčanima dobro poznati ajngemahtec, sve su to specijaliteti koje možete probati u restoranu. Ako ste željni okusa i ugođaja nedjeljnog ručka kod bake, preporučujemo vam da se zaputite u restoran Ficlek.

 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

A post shared by Gostionica Ficlek (@gostionica_ficlek)

 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

A post shared by Gostionica Ficlek (@gostionica_ficlek)

Poh

Na Savskoj cesti 23A možete naći novootvoreni Poh. Lokal u kojem poslužuju, pogađate, pohanu piletinu. Piletina nije pohana na klasični način nego u mlačenici i pržena dva puta za što hrskaviji okus. Lokal je vikendom otvoren do 3 ujutro što ga čini idealnim mjestom za nešto prigristi nakon noćnog izlaska. Nude i dostavu putem servisa pa tako nemate izgovor da ne probate njihovu posebno pohanu piletinu koja dolazi u raznim načinima. 

 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

A post shared by POH fried chicken (@pohzgb)

Neka jedu kolače

Nakon velikog uspjeha ove slastičarnice u sklopu Most Unusual Gardena, premijestili su se u Kamaufovu ulicu 22. Neka jedu kolače, slastičarke Ivane Čuljak, poznata je po svojim krafnama koje se u zimskim mjesecima rasprodaju velikom brzinom. Slučaj je to za i druge njihove kolače koji se rade od sezonskih namirnica i voća koje je dostupno u sezoni. Osim raznih kolača, u ponudi imaju i torte. 

 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

A post shared by Neka Jedu Kolače (@nekajedukolace)

 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

A post shared by Neka Jedu Kolače (@nekajedukolace)

 

Pročitajte još...

Povezano

Ostavite komentar

Molimo upišite komentar
Molimo upišite vaše ime