Nedjelja, 13 listopada, 2024

Talijani je obožavaju: Tjestenina od 4 sastojka spremna za 10 minuta

Ovo jelo koje Talijani obožavaju predstavlja idealno rješenje jer se brzo priprema koristeći samo začine i svježe rajčice, a ponekad se dodaje i slanina kako bi dodatno obogatilo okus

U suvremenom tempu života, gdje je vrijeme često luksuz koji malo tko može priuštiti, tražimo brza rješenja za pripremu obroka koja zadovoljavaju tri ključna kriterija: brzina, jednostavnost i ukusnost. U tom izboru jedan recept često se izdvaja kao savršen spoj svega navedenog – tjestenina s rajčicom.



Ovo jelo koje Talijani obožavaju, predstavlja idealno rješenje jer se brzo priprema koristeći samo začine i svježe rajčice, a ponekad se dodaje i slanina kako bi dodatno obogatilo okus. Saznajte kako pripremiti ovu jednostavnu, a istovremeno ukusnu tjesteninu koja će zadovoljiti sva tri važna kriterija u vašoj trci s vremenom.

SASTOJCI 

  • 200 grama slanine
  • 250 umaka od rajčice
  • 300 grama tjestenine
  • sol i papar po ukusu

Po izboru 

  • 2 češnja češnjaka 
  • 1 luk, sitno nasjeckan
  • maslinovo ulje i sir za posluživanje 

PRIPREMA 

  •  Skuhajte tjesteninu prema uputama na pakiranju.
  •  Dok se tjestenina kuha, stavite slaninu u tavu na srednje jaku vatru. Pržite je dok ne postane hrskava, bez dodavanja dodatnog ulja.
  • Ako koristite češnjak i luk, dodajte ih u tavu s prženom slaninom te ih pržite dok ne postanu mekani i aromatični.
  • Kada je tjestenina kuhana, izvadite je iz vode od kuhanja, a zatim je procijedite.
  •  Slanini, češnjaku i luku u tavi dodajte svježe narezane rajčice i šalicu vode od kuhanja tjestenine. Posolite i popaprite po ukusu. Pričekajte da se umak zgusne.
  • Dodajte procijeđenu tjesteninu u tavu s umakom od rajčice i dobro promiješajte kako bi se svi sastojci sjedinili.
  • Poslužite tjesteninu s rajčicom i slaninom, posipanu sirom i pokapajte je malo maslinovim uljem.

Fotografije: Unsplash

Pročitajte još...

Povezano

Ostavite komentar

Molimo upišite komentar
Molimo upišite vaše ime