U suvremenom tempu života, gdje je vrijeme često luksuz koji malo tko može priuštiti, tražimo brza rješenja za pripremu obroka koja zadovoljavaju tri ključna kriterija: brzina, jednostavnost i ukusnost. U tom izboru jedan recept često se izdvaja kao savršen spoj svega navedenog – tjestenina s rajčicom.
Ovo jelo koje Talijani obožavaju, predstavlja idealno rješenje jer se brzo priprema koristeći samo začine i svježe rajčice, a ponekad se dodaje i slanina kako bi dodatno obogatilo okus. Saznajte kako pripremiti ovu jednostavnu, a istovremeno ukusnu tjesteninu koja će zadovoljiti sva tri važna kriterija u vašoj trci s vremenom.
SASTOJCI
- 200 grama slanine
- 250 umaka od rajčice
- 300 grama tjestenine
- sol i papar po ukusu
Po izboru
- 2 češnja češnjaka
- 1 luk, sitno nasjeckan
- maslinovo ulje i sir za posluživanje
PRIPREMA
- Skuhajte tjesteninu prema uputama na pakiranju.
- Dok se tjestenina kuha, stavite slaninu u tavu na srednje jaku vatru. Pržite je dok ne postane hrskava, bez dodavanja dodatnog ulja.
- Ako koristite češnjak i luk, dodajte ih u tavu s prženom slaninom te ih pržite dok ne postanu mekani i aromatični.
- Kada je tjestenina kuhana, izvadite je iz vode od kuhanja, a zatim je procijedite.
- Slanini, češnjaku i luku u tavi dodajte svježe narezane rajčice i šalicu vode od kuhanja tjestenine. Posolite i popaprite po ukusu. Pričekajte da se umak zgusne.
- Dodajte procijeđenu tjesteninu u tavu s umakom od rajčice i dobro promiješajte kako bi se svi sastojci sjedinili.
- Poslužite tjesteninu s rajčicom i slaninom, posipanu sirom i pokapajte je malo maslinovim uljem.
Fotografije: Unsplash