Srijeda, 16 listopada, 2024

Najočekivaniji albumi 2024. godine: Od Billie Eilish do Nicka Cavea

Probrali smo neke od izvođača čija će nova djela po kvalitativnim pretpostavkama i dosadašnjoj diskografiji uzbuđivati ili izluđivati ljubitelje pop glazbe u raznim stilovima

Tekuća godina je na zalasku, objavljeni su novi albumi Stonesa, The Hivesa, Olivie Rodrigo, Lane Del Rey, Eda Sheerana, mnoštva rap zvijezda i drugih komercijalnih predstavnika i pretendenata na naslov i titulu albuma godine, a prema najavama glazbena uzbuđenja na svjetskoj glazbenoj sceni obećaju neke od interesantnih albuma oko kojih bi se moglo ispucavati titula albuma godine pri kraju sljedeće.



Probrali smo neke od izvođača čija će nova djela po kvalitativnim pretpostavkama i dosadašnjoj diskografiji uzbuđivati ili izluđivati ljubitelje pop glazbe u raznim stilovima.

1/ TTC (Title To Come) – BILLIE EILISH, datum nepoznat zasad

Treći studijski album najkreativnije i u pop formi najuzbudljivije pop zvijezde današnjice više ne nastaje u spavaćem sobičku mlade pjevačice i njenog brata Finneasa ali će nakon dva sjajna pop slatkiša ponuditi prozor u svijet odrastanja darovite i slobodoumne mlade žene.

2/ TTC – RUN THE JEWELS, datum zasad nepoznat

Killer Mike i El P, jedni od rijetkih uzbudljivih rap inovatora u moru i prezasićenju trap ništavila obećaju peti studijski album na sreću i zadovoljstvo ljubitelja rapa kao glazbe za istraživanje a ne pekmeženje.

3/ TANGK – THE IDLES, 16. veljače 2024.

Peti studijski album najboljeg otočkog alter rock benda u produkcijskoj suradnji s LCD Soundsystemom i Nigelom Godrichem koji dira u zvuk Radioheada obećaje nova istraživanja odavna atrofirale rock forme, naslovom koji ne znači ništa osim što članovima benda znači sve.

4/ WALL OF EYES – THE SMILE, 26. siječanj 2024

„Mali Radiohead“ nakon izvrsnog debitantskog albuma u pauzama matičnog benda Thom Yorke, Johnny Greenwood i Tm Skinner obećaju nova post rock i math rock emo uzbuđenja

5/ TTC – NICK CAVE & THE BAD SEEDS, datum nepoznat

Mračnjak Nick Pećina nakon trvljenja s ostalim članovima pratećeg benda te realizacija samo s Warrenom Ellisom najavljuje povratak u Bad Seeds čak i Grinderman formaciji, podaci cure pomalo.

6/ Orange Head – BLACK GRAPE, 19. siječnja 2024.

Alternativni plesni Happy Mondays Shaun Ryder i buljooki plesač Bez u povratku i pokušaju popunjavanja prostora za ljubitelje preživjelih junkieja i plesača na glazbu kakva se više ne proizvodi a sjeća se gitara i plesa.

7/ Where`s My Utopia? – YARD ACT, 01. ožujka 2024.

Progresivni britanski „novi The Fall za intelektualce koji vole plesati“ obećaju puno uzbuđenja u smjeru brbljanja i plesa za ljubitelje moderne alternative.

8/ Glasgow Eyes – THE JESUS & MARY CHAIN, 8. ožujka 2024.

Koincidentalno s 40 godina postojanja i 39 godina od debija “Psychocandy”, škotska alter pop noise braća Jim & Will Reid su osjetila potrebu još jednom zaškripati gitarama i utonuti nazalnim glasom.

9/ Humble As The Sun – BOB VYLAN, 04. travanj 2024.

Britanski eksperimentalni pop rap electro duo koji nema nikakve veze s Bobom Dylanom osim u osam slova, najavljuje nova iznenađenja za nova pokoljenja.

10/ Loss Of Life – MGMT, 23. veljače 2024.

Interesantni psihodelični alter pop duo na petom studijskom albumu, prvom nakon “Little Dark Age” iz 2018., u pokušaju komercijalnog i kvalitativnog povratka ne samo na top liste opet putuje rubnim prostorima plesa i oživljenja 68.-aških ideala pod suncem punim halucinogena na način da se može odbacivati stvarnost i gajiti iluzije kako je svijet lijepo mjesto za živjeti.

Pročitajte još...

Povezano

Ostavite komentar

Molimo upišite komentar
Molimo upišite vaše ime