Ponedjeljak, 14 listopada, 2024

Self-tan: Kako postići brončani ten bez izlaganja suncu?

Preplanuli ten novi je 'must-have' u kategoriji ljetnih dodataka. Pronašli smo najbolje proizvode za samotamnjenje koji će vam omogućiti zdravu kožu i zavidan ten

Dolaskom ljeta, otvaramo i sezonu preplanulog tena. Sunčani izgled i brončani sjaj najveći su ‘must-have’ u kategoriji ljetnih dodataka. Nažalost, brončani ten i zdravlje kože ne idu zajedno. Ultraljubičaste zrake iznimno su opasne za našu kožu te mogu izazvati opekline, starenje kože te povećavaju rizik od raka kože. Zaštita kože od sunca izrazito nam je vaćna stoga savršenu alternativu sunčanog izgleda nude upravo proizvodi za samotamnjenje.



Preplanuli izgled i zdrava koža

Proizvodi za samotamnjenje odličan su način za postizanje preplanulog izgleda. Nisu štetni poput velikih UV zračenja ili solarija opasnih za kožu, a vrlo lako se nanose. Vaš ten može trajati i do nekoliko tjedana, a upotrebom ovih proizvoda, lako ćete ga postići u bilo kojem dijelu godine. Istražili smo neke od najboljih proizvoda za potamnjivanje, kako ih pravilno koristiti te što izbjegavati.

Koraci za pravilno korištenje

  1. Priprema kože: Kako biste pripremili kožu za nanošenje proizvoda za samotamnjenje, potrebno je napraviti temeljni piling kako bi se uklonile mrtve stanice kože i omogućilo što bolje upijanje proizvoda. Obratite posebnu pažnju na suha područja poput koljena i laktova.
  2. Hidratacija kože: Prije nanošenja proizvoda, kožu namažite laganim losionom za tijelo. On također pomaže u ravnomjernom raspoređivanju i upijanju proizvoda.
  3. Nanošenje proizvoda: Preporučujemo da proizvode za samotamnjenje nanosite rukavicom kako biste izbjegli tamnije dlanove od ostatka tijela. Proizvod nanosite u malim količinama i ravnomjerno raspoređujte kružnim pokretima. Obratite pažnju na pregibe tijela kako bi vaš ten bio ujednačen.
  4. Sušenje proizvoda: Za sušenje proizvoda potrebno je 15-30 minuta. Slijedećih nekoliko sati nosite široku i labavu odjeću kako biste izbjegli nastajanje mrlja te dopustite proizvodu da se u potpunosti osuši prije oblačenja.
  5. Održavanje tena: Kako biste što duže zadržali preplanuli ten, proizvod nanosite svakih nekoliko dana. Također redovito hidratizirajte kožu losionom te izbjegavajte dugotrajno izlaganje vodi.

Evo što treba izbjegavati

  1. Proizvod držite na hladnom i suhom mjestu. Izbjegavajte držanje proizvoda u prekomjerno vrućim i osunčanim prostorima. Obratite pažnju na dobro zatvaranje proizvoda kako ne bi oksidirao.
  2. Pri nanošenju pripazite da ne stavite previše proizvoda na jedno mjesto. Prekomjerno nanošenje proizvoda može uzrokovati nejednak ten i mrlje.
  3. Izbjegavajte nanošenje proizvoda koji su samo za tijelo na lice. Ono može biti osjetljivo te kako biste ga potamnili preporučujemo korištenje isključivo proizvoda namijenjenih za lice. Ipak, ako potamnjujete tijelo, preporučamo da posebnim proizvodom potamnite i lice, kako vam boja lica i tijela ne bi bile drugačije.
  4. Nakon nanošenja proizvoda pričekajte da se on u potpunosti osuši prije oblačenja. Prerano oblačenje također može izazvati mrlje i nejednak ten.
  5. Budite oprezni pri odabiru nijanse. Preporučamo da krenete s laganijim nijansama koje imaju nižu koncentraciju DHA, a ukoliko želite promijeniti nijansu ili proizvod, pričekajte da se on u potpunosti ispere s kože.
  6. Briga o koži nakon nanošenja proizvoda za samotamnjenje izrazito je važna. Hidratiziranje kože odgađa proces ljuštenja i tako omogućava dugotrajnost boje. Kako bi izbjegli ljuštenje kože, nanosite losion ili kremu nakon svakog tuširanja.

Vrste proizvoda za samotamnjenje

Proizvode za samotamnjenje možete pronaći u različitim oblicima, kao što su sprejevi, losioni, kreme, maramice, pjene, serumi i kapi. Proizvod možete odabrati ovisno o preferenciji, prilici ili vašem tipu kože. Losioni i pjene jednostavni su za upotrebu te sadržavaju hidratantne sastojke. Nanose se na kožu poput uobičajenog losiona, a često dolaze u paketu s rukavicom za bolje raspoređivanje proizvoda. Ukoliko želite izbjeći tamne dlanove, sprejevi su odličan odabir za brzo nanošenje tena. Serumi i kapi mogu se dodati u vašu uobičajenu kremi ili losion i tako vam omogućiti prirodan preplanuli izgled. Za produljenje trajanja vašeg tena ili prigoda poput putovanja, odličan su odabir maramice koje omogućuju izrazito lagano nanošenje tena. 

 

Pjene

L’Oréal Paris Sublime Bronze Self-Tanning Hydrating Lightweight Water Mousse 13,76 €

Notino Self Tan Express brzosušeća pjena za samotamnjenje za postupno tamnjenje tena 46,00 €

Pink Panda b.tan pjena za samotamnjenje kože – Love at First Tan 14,99 €

Losioni

Afrodita Cosmetics Extra strong losion za samotamnjenje za tijelo 15,92 €

dm Ziaja cupuacu losion za samopotamnjivanje, 300 ml 5,00 €

Douglas Clarins Self Tanning Milky Lotion Mlijeko za samotamnjenje 31,19 €

Maramice

Notino Comodynes Self-Tanning Towelette self-tanning wipe for face and body 12,61€

dm SUNDANCE Teint jedokratna maramica za samotamnjenje, 1 kom 0,70€

Douglas Douglas Collection SelfTanning Face And Body Wipe Maramica za samotamnjenje 1 kom. 2,11€

 

Kapi i serumi

Notino agic Drops Face Self-Tanning Concentrate koncentrat za samotamnjenje za lice 24,30 €

La PielHijaluronski serum za samotamnjenje lica 23,90 €

Lijepa.hr GARNIER AMBRE SOLAIRE NATURAL BRONZER SELF-TAN FACE DROPS Kapi za samotamnjenje lica 30 ml 13,03 €

Sprejevi

Notino t.Tropez Self Tan Purity maglica s bronz učinkom za lice 29,00€

dm SUNDANCE Teint sprej za samotamnjenje, 150 ml 2,95 €

Lijepa.hr COLLISTAR TAN WITHOUT SUNSHINE 360° SELF-TANNING Sprej za samotamnjenje za žene 150 ml 22,60 €

 

Proizvodi za samotamnjenje odlična su alternativa dugotrajnom izlaganju suncu. Jednostavni su za nanošenje, a uštedit će vam sate na suncu ili u solariju koji su izrazito opasno za vašu kožu. Odaberite odgovarajući proizvod i nijansu te uz nekoliko minuta truda, vaša koža biti će preplanula, a vaš ten zavidan.

Naslovna fotografija: Pexels

Pročitajte još...

Povezano

Ostavite komentar

Molimo upišite komentar
Molimo upišite vaše ime