Četvrtak, 28 ožujka, 2024

Upoznajte Ivu Lorens, djevojku koju uspoređuju s Lanom Del Rey

Ova talentirana glazbenica piše svoje tekstove, sklada glazbu i aranžira, a pojavila se na domaćoj muzičkoj sceni krajem 2021. sa svojim prvim singlom Svitanje

Regionalna glazbena scena nikad nije bila bogatija mladim talentima, a Iva Lorens definitivno je jedna od njih! Ova talentirana glazbenica piše svoje tekstove, sklada glazbu i aranžira, a pojavila se na domaćoj muzičkoj sceni krajem 2021. sa svojim prvim singlom Svitanje, za koji je tekst pisala zajedno s pančevačkim bendom Buč Kesidi. Uslijedio je singl Zima, kao najavu njenog prvog albuma koji će u ožujku ugledati svjetlo dana.Brojnim uspjesima mlade glazbenice tu nije kraj pa je tako prošle godine na poziv Tuborga otputovala u SAD, gdje je pod mentorstvom svjetski poznatog glazbenika Jasona Derula, u okviru Tuborg Open kampanje objavila singl 2 do 4, nominiran za MAC u kategoriji za najbolju urban pop numeru.

Studioznost u pristupu prema muzici Iva je usavršila na prestižnom BIMM institutu, Britanskom institutu za modernu muziku gdje je završila studij menadžmenta u glazbi ne bi li bolje razumjela i sve ono “iza scene”. Na njihovom kampusu u Berlinu, njenu prvu pjesma Just Because producirala je zajedno sa Grammy nominiranim producentom Pete Smithom, koji je najbliži suradnik benda Duran Duran i pjevača Sting-a.

Uskoro izdaje svoj prvi album

Iva ističe da je veseli što je njen prvi album napisala upravo u suradnji s talentiranim glazbenicima Zoranom i Lukom poznatijima pod imenom Buč Kesidi, ali i s producentima Milanom Bjelicom i Petrom Pupićem. U medijima Ivu Lorens često uspoređuju s velikim zvijezdama poput Lane Del Rey, Billie Eilish i Kate Bush. Kaže da joj to ne smeta, dapače, inspirira je, a mi vjerujemo da je ovo početak jedne blistave karijere i da je trenutak kad će ona postati uzor i inspiracija drugim mladim glazbenim nadama, samo pitanje vremena.

Iva Lorens će se u ožujku regionalnoj publici predstaviti svojim prvim studijskim albumom, a zagrebačka publika imat će priliku uživati u zvukovima novog albuma i uživo, na Ivinom prvom samostalnom koncertu u Zagrebu, sredinom ove godine.

Naslovna fotografija: Marija Stošić

Pročitajte još...

Povezano

Ostavite komentar

Molimo upišite komentar
Molimo upišite vaše ime