Petak, 17 studenoga, 2023

Za fanove: Osobne stvari pokojne Amy Winehouse uskoro na aukciji

Na aukciji će biti odjeća i modni dodaci koje je Amy Winehouse nosila u svojim najpoznatijim izdanjima i koncertima, poput mini haljine koja se nosila na posljednjem koncertu u Beogradu 2011. godine

Nekoliko stotina predmeta koji su pripadali pokojnoj pjevačici umjetnici Amy Winehouse,  uključujući haljinu koju je nosila na posljednjem koncertu, bit će moguće kupiti na aukciji. Aukcijska kuća Julien’s predstavit će, naime, 6. i 7. studenoga 2021. više od 800 osobnih stvari legendarne pjevačice – uključujući cipele, kratke hlače, grudnjake, knjige i ploče. Aukcija će biti u Kaliforniji, ali je moguće sudjelovati i uključivanjem u program uživo. Očekuje se da će stvari Amy Winehouse na aukciji doseći 2 milijuna dolara.

Modna ikona svog vremena

Istaknuti predmeti ove aukcije uključuju garderobu i modne dodatke koje je Winehouse nosila u svojim najpoznatijim izdanjima i koncertima. Ona nije bila samo jedinstvena umjetnica golemog talenta, nego i modna ikona svog vremena koja je imala vrlo prepoznatljiv stil.

U ponudi će biti Amyna haljina koju je nosila na posljednjem koncertu u Beogradu na svojoj turneji 2011. godine. Riječ je o mini haljini izrađenoj po mjeri, a dizajnirala ju je Naomi Parry, dizajnerica koja stoji iza svih modnih kombinacija Winehouse u razdoblju od 2006. do 2011. godine.

 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Objavu dijeli Amy Winehouse (@amywinehouse)

Odvažna crvena kožna torbica u obliku srca s baršunastom podstavom, koju je Amy nosila na dodjeli BRIT Awards 2007., koju je Moschino napravio po mjeri i za nju dizajnirao, također je još jedan kultni modni predmet povezan s pjevačicom.

U ponudi će se pronaći i haljina Tine Kalivas koju je Winehouse nosila na 50. godišnjoj dodjeli GRAMMY Awards 2008., kada je osvojila pet nagrada od šest nominacija. Također će biti moguće kupiti i D&G suknju koju je Amy nosila na nastupu na dodjeli BRIT Awards 2008. godine.

Britanska soul diva preminula je od trovanja alkoholom 23. srpnja 2011. godine, sa samo 27 godina. Prihod od aukcije ići će u zakladu Amy Winehouse koja podržava osobe koje se bore s ovisnošću. 

Pročitajte još...

Povezano

Ostavite komentar

Molimo upišite komentar
Molimo upišite vaše ime