Petak, 22 ožujka, 2024

Hana Tischler nam je otkrila detalje o svom sudjelovanju na London Fashion Weeku

Hana Tischler jedna je od članica organizacije FIDA (Fashion Illustration and Drawing Award) koji su u suradnji s Fashion Scoutom pozvali modne ilustratore iz čitavog svijeta, članove FIDE, da sudjeluju na revijama crtajući na pisti i u backstageu

Akademska slikarica Hana Tischler, Zagrepčanka s Lisabonskom adresom, svojim je radom ponovno zaintrigirala svjetsku modnu scenu sudjelovanjem na prestižnom Tjednu mode u Londonu gdje je bila pozvana kao resident artist. Hana Tischler jedna je od članica organizacije FIDA (Fashion Illustration and Drawing Award) koji su u suradnji s Fashion Scoutom pozvali modne ilustratore iz čitavog svijeta, članove FIDE, da sudjeluju na revijama crtajući na pisti i u backstageu. Glavni opening event bio je u četvrtak kada su za umjetnike modeli pozirali, a oko njih je veliki broj publike sjedio i promatrao njihov rad.“Nikada prije nisam crtala na live eventima tako da je ovo za mene bilo nešto skroz novo i uzbudljivo. Imala sam malu nervozu ali jednostavno sam prebacila fokus na modele, papir i stvaralački proces. U atelieru uglavnom uvijek imam svoj mir i tamo sam sama sa sobom. Ovo je definitivno bio izazov ali drago mi je da sam probila led”, govori Hana.

Dizajneri su dobili veliku priliku

Veliki broj revija bio je posvećen mladim dizajnerima u usponu koji su dobili priliku predstaviti svoje radove, a upravo je Fashion Scout kao jedan od organizatora zaslužan za nastanak takvoga projekta. Namjera iza povezivanja umjetnika s dizajnerima i tjednom mode bila je stvaranje kohezije različitih vrsta umjetnosti i pružanje prilike umjetnicima i ilustratorima – članovima FIDE, da iskuse nešto novo te promoviraju sebe i svoje radove na ovakvom tipu eventa.

“Za mene je sudjelovanje na London Fashion Weeku bilo nevjerojatno iskustvo koje će mi zauvijek ostati u sjećanju. Sve je bilo vrlo dobro organizirano, a posebno sam uživala na opening eventu gdje je bila prava magija u zraku. Kreacije koje su se predstavile na reviji bile su vrlo ekstravagantne i zanimljive, a dizajneri su pokazali koliko su kreativni i hrabri u svojim izborima. U backstageu sam imala priliku susresti se s mnogim talentiranim ljudima iz industrije, a upoznavanje s njima bilo je iznimno inspirativno za moj umjetnički rad”, otkrila nam je Hana.

Osim ovog sudjelovanja, Hana je lani osvojila glavnu nagradu na FIDINOM godišnjem natječaju koji predstavlja najveću globalna nagrada za modnu ilustraciju i crtež. Ovo je samo jedna u nizu potvrda njenog prepoznatog rada koji se već pronašao na stranicama Voguea i društvenim mrežama kultnih lica mode poput Edwarda Enninfula i Naomi Campbell.

Pročitajte još...

Povezano

Ostavite komentar

Molimo upišite komentar
Molimo upišite vaše ime