Nedjelja, 31 ožujka, 2024

Hektična svakodnevica i kaos u glavi: Posljednja izložba ciklusa ‘Šalji dalje’

Proljetni ciklus Laubinog projekta 'Šalji dalje' završava se izložbom "Ima nas puno unutra." Marte Dolenčić, čije otvorenje možete posjetiti 22. travnja u 19.00 sati u Laubi

Svijet je dinamičan i glasan, a Martin unutarnji svijet je brz i zasićen. U okviru izložbe “Ima nas puno unutra.”, studentica grafike Marta Dolenčić izložit će radove koji su nastali u rasponu od svibnja 2020. godine do travnja 2021. godine.



Suodnos bogatog unutarnjeg svijeta i dinamične svakodnevnice glavna je problematika ove izložbe te umjetnica kroz radove predstavlja svoj unutarnji nemir gledan očima djeteta koje ružno sanja.

Unutarnji glasovi na osebujan način analiziraju ono vanjsko

Uobičajene situacije potiču u nama nezaustavljivu bujicu misli tijekom koje osvješćujemo ranjivost i tjelesnost svoga postojanja. Unutarnji glasovi na osebujan način analiziraju ono vanjsko, a u Martinoj glavi ih ima puno. Oni su glasni, oni se množe, oni dolaze, odlaze, galame i lupaju vratima.

Marta Dolenčić rođena je 26.4.2000. godine u Zagrebu. Pohađala je osnovnu školu Remete gdje se 2011. godine istaknula na županijskom natjecanju iz likovnog. Nakon osnovne škole upisala je Klasičnu gimnaziju i nastavila crtati po klupi. Navu likovne kulture završila je s ocjenom odličan. Trenutno studira na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu na drugoj godini preddiplomskog studija grafike.

Otvorenje izložbe održat će se u četvrtak, 22. travnja u 19 sati, a izložbu je moguće posjetiti do 6. svibnja.

Pročitajte još...

Povezano

Ostavite komentar

Molimo upišite komentar
Molimo upišite vaše ime