Utorak, 17 svibnja, 2022

Novi trendovi: Domaći fotografi koji rade najljepše fotografije s vjenčanja ikad

Ako ste planirate uskoro vjenčati, a niste sigurni kakve fotografije želite imati, donosimo nove trendove fotografije vjenčanja u 2022. godini. Svi primjeri su od našim domaćih fotografa iz Hrvatske koji svojim autentičnim fotografskim pristupom osvajaju društvene mreže

Predviđa se da će 2022. godina biti zapamćena kao godina s najvećim brojem vjenčanja u svijetu. Razlog tome su dvije godine odgađanja zbog pandemije te se sada očekuje da će vjenčanja doživjeti svoj veliki boom.No, zbog pandemije i dalje ne znamo što nas očekuje sutra i dvije neizvjesne godine svjesni smo da je teško planirati. Trendovi u organizaciji vjenčanja počeli su se radikalno mijenjati. Ipak vjenčana fotografija je zahvaljujući društvenim mrežama postala ključan aspekt u planiranu vjenčanja.

Jedan od najvažnijih dana u životu

Vjenčanje se smatra jednim od najvažnijih dana u životu. Taj društveni pritisak, nepošteno je prišiven vjenčanjima jer bi ona u svojoj suštini trebala biti opušteno slavlje vaše ljubavi – dan na kojem ste vi i vaš partner najvažniji. Svatko od nas je različit i zato ne postoji pravi način da proslavite svoje vjenčanje. Ipak ono što smo sigurni jest, da neovisno o vašim preferencijama, svi se možemo složiti da je to poseban događaj koji vrijedi zabilježiti i kojeg ćemo se rado sjećati.

Nekada su se vjenčanja snimala i fotografirala, a danas je naglasak mahom stavljen na fotografiju. Vjenčana fotografija je zbog društvenih mreža postala profinjenija i kompleksnija. Nekada je većina vjenčanih fotografa radila po sličnom principu, dok danas svaki fotograf vjenčanja razvija svoju autentičnu estetiku. Inspiriraju nas profili domaćih vjenčanih fotografa. Oni nas svojom estetikom na društvenim mrežama napajaju romantičnim trenucima.

Ako ste planirate uskoro vjenčati, a niste sigurni kakve fotografije želite imati, pročitajte u nastavku nove trendove fotografije vjenčanja u 2022. godini. Svi primjeri su od našim domaćih fotografa iz Hrvatske koji svojim autentičnim fotografskim pristupom osvajaju društvene mreže.

1/ Dokumentarni stil fotografije

Dokumentarni je stil fotografije preuzeo vjenčanu fotografiju i zamijenio nekadašnje namještene fotografije s vjenčanja. Nitko više u svojim albumima ne želi imati usiljene obiteljske fotografije i fotografije pozvanika. Vratio se trend istinitosti i autentičnosti koji se u fotografiji prikazuje kroz dokumentaciju vjenčanja od samog početka: pripreme mladenaca pa do zabave u sitnim satima.

Dokumentarni vjenčani fotograf ispričat će priču o vašem danu kroz iskrene, nepozirane slike. On vam omogućuje da kvalitetno provedete vrijeme s prijateljima i obitelji, neopterećeni fotografskim objektivom. Najbolji dokumentarni fotografi uhvatit će atmosferu i osjećaje vašeg dana. On će ponuditi intiman pogled na vašu ljubav.

 

 
 
 
 
 
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Objavu dijeli Croatian Photographer (@sarafilipa_weddings)

 

 
 
 
 
 
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Objavu dijeli Marko Marinkovic (@mweddings)

2/ Modni editorijal

Mladenke se inspiriraju na Pinterestu i Instagramu te sve više i same žele imati fotografije poput onih koje spremaju na svoje mobitele. Maštaju o rekreaciji takve vrste visokostilizirane fotografije. Moda i detalji, lokacije, bogati dekori postali su gorući trend u vjenčanoj fotografiji. U 2022. godini fokus će biti na portretima mladenki koje nalikuju modnom editorijalu iz sjajnog časopisa.

Fokus će biti na igri s elementima poput sunčanih naočala, torbi, starinskih automobila, ponekad čak i studijskih pozadina koje se pojavljuju na lokaciji vjenčanja. Mladenke na ovaj način mogu prikazati svoju individualnost i autentičnost. Mnogi fotografi uživaju u ovom trendu, jer je s njim vjenčana fotografija ušla u polje mode i tako dosegla novu razinu maštovitosti. Ovakva vrsta fotografije ne događa se na sam dan vjenčanja, nego najčešće dan prije ili poslije, kada par odlazi s fotografom na željenu lokaciju.

 

 
 
 
 
 
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Objavu dijeli De Botanika Weddings (@de_botanika_weddings)

 

 

 
 
 
 
 
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Objavu dijeli De Botanika Weddings (@de_botanika_weddings)

 

 

 
 
 
 
 
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Objavu dijeli Emotions in motion by Andrea (@andrea.grzicic.weddings)

3/ Dekor i detalji

Vjenčani fotograf mora moći primijetiti svaki detalj, kadrirati fotografiju i prikazati vjenčanu priču kroz detalje, krupne fotografije i fotografije dekora. Detalji su tajnoviti, oni nam daju samo dašak atmosfere. Mladenci žele imati mozaik uvećanih, uhvaćenih trenutaka koji pričaju njihovu priču kroz tragove sreće.

Ne govorimo više o uobičajenim detaljima, poput fotografije prstena, to je već dugo neizostavni dio vjenčane fotografije, sada je riječ o fotografijama detalja koje si mladenci ne mogu niti zamisliti, a govore više o tom danu nego uobičajene slike vjenčanja. To su detalji njihove odjeće, ostavljenih štikli, ruku gostiju, smiješka, konfeta, uhvaćenog poljupca.

Upravo zbog ovakve vrste fotografije koja se zasniva na dekoru i na detaljima, mnogi mladenci iznajmljuju inventar zanimljivih rekvizita koji će upotpuniti vjenčanu lokaciju. Ipak najbolji vjenčani fotografi, uhvatit će detalje u svakom prostoru i vjenčanju.

 

 
 
 
 
 
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Objavu dijeli De Botanika Weddings (@de_botanika_weddings)

 

 

 
 
 
 
 
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Objavu dijeli De Botanika Weddings (@de_botanika_weddings)

4/ Mladenci u prirodi

Priroda je najljepša pozadina, ona nas oduvijek ostavlja bez daha. Nema bolje pozadine od valova na moru. Hrvatska obiluje prekrasnom prirodom u svakom svojem području. Outdoor fotografije mladenaca postale su sve popularnije u posljednje dvije godine, a Hrvatska je idealna država jer postoji krajolik za svakoga. Fenomen malenih elopement vjenčanja je utjecao na ovaj trend u fotografiji.

Puno parova više nema velika tradicionalna vjenčanja, nego odlazi na neko sebi drago mjesto i tamo izmjenjuju zavjete, a svoj dan obilježe prekrasnim fotografijama u prirodi. Upravo zbog toga, mnogi mladenci s tradicionalnim vjenčanjima, nakon svadbe odlaze u prirodu s fotografom. Priroda je postala obavezan dekor vjenčanja kojeg niti jedan dizajner ne može nadmašiti. Posebice su popularne fotografije u netaknutoj, udaljenoj prirodi gdje se ističe odjeća mladenaca kao kontrapunkt slici.

U 2022. godini odabir lokacije u prirodi, jednako je važan kao i odabir lokacije vašeg vjenčanja. Ipak možete se prepustiti i znanju fotografa koji poznaje našu zemlju i ima neke krajolike u svojoj glavi te vas odvesti na tu lokaciju.

 

 
 
 
 
 
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Objavu dijeli Marko Marinkovic (@mweddings)

 

 
 
 
 
 
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Objavu dijeli Croatian Photographer (@sarafilipa_weddings)

 

 
 
 
 
 
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Objavu dijeli Marko Marinkovic (@mweddings)

 

 5/ Fotografije iz zraka

Fotografije iz zraka slikane su dronovima. Dronovi obično nisu povezani s vjenčanjima, ali u zadnje vrijeme postaju sve popularniji, must-have dodatak na vjenčanju. Mladi parovi sve više traže fotografe koji imaju i svoj dron. Naime, uz pomoć drona, fotograf može snimiti fotografije iz kutova i visina koje ljudska ruka i oko ne mogu dostići. Dronovi su postali nezamjenjivi u modernoj fotografiji vjenčanja. Oni su “krivci” za fotografije prekrasnog vjenčanog stola iz ptičje perspektive i predstavljanja lokacije na nevjerojatan način.

 

 
 
 
 
 
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Objavu dijeli Croatian Photographer (@sarafilipa_weddings)

 

 

 
 
 
 
 
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Objavu dijeli Croatian Photographer (@sarafilipa_weddings)

 

 
 
 
 
 
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Objavu dijeli De Botanika Weddings (@de_botanika_weddings)

Naslovna fotografija: @mweddings

Pročitajte još...

Haljine od baršuna: glavne zvijezde svakog partyja za vrijeme niskih temperatura!

Materijal izgleda još svečanije kada je obrubljen čipkom ili prošaran kristalima i biserima, kao što je to slučaj u mnogim baršunastim haljina koje ćemo nositi ove sezone

Vječni modni klasici kao savršena inspiracija u novoj kolekciji Sani Design

Jedinstven pristup modi, oko za upečatljive detalje, dekonstruirani krojevi i prirodni materijali recept su kojim se tim Sani Design vodi, a u njihovim komadima uživat će mnoge generacije modnih entuzijastica

Kako biti modno osviješten za vrijeme pljuskova? Uz gumene čizme, naravno!

Dolaze u raznim bojama i to je odličan način za eksperimentiranje s nijansama odjeće u garderobi, a morate priznati da jarke boje uvijek poprave raspoloženje tmurnog dana

Zaljubili smo se: 5 modnih brendova iz Španjolske koje morate upoznati

Od opuštenih lanenih komada do romantičnih haljina i ostalih must have komada u garderobi svake žene ove brendove sa sjedištem u Španjolskoj dobro je imati na radaru prilikom obnavljanja garderobe

Povezano

Ne propustite: Otvorena izložba jedne od najistaknutijih hrvatskih suvremenih umjetnica u Laubi

Ivana Franke autorica je impozantne instalacije 'Entanglement is a fragile state' u crkvi Église Saint-Nicolas de Caen, zaštićenom spomeniku u Normandiji, a predstavljala je radove u najpoznatijim muzejima diljem svijeta

Comicator – prvi splitski festival stripa: Zagor i Chico dolaze u Dalmaciju

Prvi festival strip kulture koji će se od 22. do 24. travnja održati u Splitu, u organizaciji Striparnice - Columbo, sigurno će se upisati na popis važnih domaćih stripovnih događanja

Travanj u Veneciji: Ne propustite izložbu erotskih umjetnina AllTogether

Ova izložba prikazuje djela queer umjetnika od kojih su se mnogi suočili s diskriminacijom i lažnim predstavljanjem zbog prirode onoga što stvaraju

Veliki uspjeh: Radovi Marine Mesar – Oko na londonskoj izložbi koja slavi žene!

Izložba predstavlja presjek iznimno talentiranih kustosa i umjetnika koji svojim jedinstvenim vizualnim jezikom stvaraju upečatljiva i važna djela

Ostavite komentar

Molimo upišite komentar
Molimo upišite vaše ime