Četvrtak, 21 ožujka, 2024

Ova fotografija o ženama u Afganistanu velikom se brzinom širi društvenim mrežama

Fotografija pod imenom 'Nestajanje žene' na vrlo emotivan način prikazuje kako vidi situaciju 'nestajanja' žena i djevojčica u Afganistanu, ali i drugim zemljama u kojima su na vlasti šerijatski zakoni

Posljednjih dana svijet je šokiran prizorima iz Afganistana i brojem ljudi koji pokušava pobjeći iz zemlje nakon što su talibani zauzeli glavni grad Kabul i preuzeli vlast.



Fotografija pod imenom ‘Nestajanje žene’ širi se velikom brzinom društvenim mrežama. Na njoj fotografkinja na vrlo emotivan način prikazuje kako vidi situaciju ‘nestajanja’ žena i djevojčica u Afganistanu, ali i drugim zemljama u kojima su na vlasti šerijatski zakoni. 

Fotografiju je snimila Boushra Yahya Almutawakel, fotografkinja iz Jemena. Njezina djela moguće je pronaći u British Museum u Londonu, Muzeju likovnih umjetnosti u Bostonu, Zakladi Barjeel, kao i kod drugih poznatih kolekcionara.

I dok glasnogovornik talibana Suhail Shaheen u intervju na BBC-u izjavljuje da se Afganistanci ne trebaju plašiti, da će žene i djevojčice moći normalno ići u školu i raditi kao i dosad, a pojavile su se i recentne snimke žene kako na lokalnoj TV vodi intervju s talibanom, situacija na terenu, prema izvještaju američke novinarke Clarisse Ward, nažalost, nimalo nije obećavajuća. 

Pročitajte još...

Povezano

Ostavite komentar

Molimo upišite komentar
Molimo upišite vaše ime