Četvrtak, 18 srpnja, 2024

5 zanimljivosti o rock zvijezdi znanosti Brianu Coxu koji uskoro stiže u Hrvatsku

Profesor Brian Cox je prošao impresivno putovanje s postavljenim Guinnessovim rekordima, privukavši preko 250 000 gledatelja diljem svijeta i ostvarivši rasprodane dvorane od Novog Zelanda do Arktičkog kruga. On vodi publiku na zadivljujuće putovanje do najudaljenijih kutaka svemira, istražujući supermasivne crne rupe i najnovije teorije o postanku. Domaća publika će također imati priliku pridružiti se […]

Profesor Brian Cox je prošao impresivno putovanje s postavljenim Guinnessovim rekordima, privukavši preko 250 000 gledatelja diljem svijeta i ostvarivši rasprodane dvorane od Novog Zelanda do Arktičkog kruga. On vodi publiku na zadivljujuće putovanje do najudaljenijih kutaka svemira, istražujući supermasivne crne rupe i najnovije teorije o postanku. Domaća publika će također imati priliku pridružiti se ovom nezaboravnom putovanju u utorak, 9. travnja 2024. godine, u Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog, gdje će uživati u jedinstvenom iskustvu s neponovljivim profesorom Coxom. Brian Coxa mnogi nazivaju ‘licem znanosti’, a u nastavku otkrivamo pet zanimljivih podataka o njemu koje sigurno niste znali. Znanstvenik, ali i glazbena zvijezda 

Uz brojna priznanja na području znanosti, profesor Cox može se pohvaliti i statusom glazbene zvijezde. Naime, tijekom studija Cox je bio klavijaturist u bendu D:Ream čiji hit ‘Thing Can Only Get Better’ je osvanuo na prvom mjestu ljestvice singlova u UK, a Cox je uskoro ipak od glazbenog idola odlučio postati zvijezda znanosti.

Hrvatski zet

Brian Cox u sretnom je braku s profesoricom fizike elementarnih čestica Giom Milanovich, koja je i sama zvijezda u svijetu znanosti.

Dobitnik je prestižne nagrade 

Dobitnik je nagrade ‘The Royal Society of London Michael Faraday’ za revitalizaciju interesa i popularnosti znanosti među mlađom populacijom koji su rezultirali s velikim brojem prijava za školovanje u znanstvenim pravcima.

 

Lice znanosti 

Brian Cox tijekom svoje karijere vodio je i sudjelovao u desetcima popularno znanstvenih emisija i podcasta među kojima su i ‘Brian Cox’s Adventures in Space and Time’, ‘Wonders
of Life’, ‘Universe With Brian Cox’, ‘Human Universe’ i druge.

Strastveni je nogometni navijač 

Iako Cox i njegova obitelj žive u južnom Londonu, rođen je u engleskom gradu Oldhamu te je do dan danas ostao vatreni navijač nogometnog kluba  Oldham Athletic.

Posudio glas u animiranom filmu 

Svestrani profesor dao je i glas profesoru Ryanu Farrowu, liku u popularnom animiranom filmu ‘Poštar Pat’. Trebamo li posebno napomenuti da je profesor Ryan Farrow stručnjak za svemir?

Brian Cox u zagrebačku dvoranu Lisinski stiže s impresivnom multimedijalnom scenografijom dosad neviđenom u Hrvatskoj i poziva sve zainteresirane da mu se pridruže u ovom veličanstvenom putovanju. Njegova aktualna turneja ‘Horizons: A 21st Century Space Odyssey’, koju je The Guardian nazvao ‘zadivljujućim podsjetnikom da je ljudski život istovremeno beznačajan i nevjerojatno dragocjen’, oduzima dah i jednostavno se ne propušta. Ulaznice će uskoro biti rasprodane, a možete ih potražiti na Entrio. Za sve novosti pratite Facebook event. 

Pročitajte još...

Povezano

Ostavite komentar

Molimo upišite komentar
Molimo upišite vaše ime