Utorak, 2 srpnja, 2024

Donosimo tri slasna i ukusna recepta s bundevom u glavnoj ulozi

Jesen je doba kada priroda donosi obilje svježeg voća, povrća i začina. Odlučila sam iskoristiti tu raskoš okusa i naučiti kako ih ispravno kombinirati

Nikada nisam bila osoba koja se isticala u kuhinji, a moji kulinarski pokušaji često su završavali neuspjehom, s previše soli ili premalo začina, te ponekad čak i s potpunim gubitkom okusa. Međutim, ova jesen donijela je sa sobom nešto novo – odluku da konačno naučim kuhati. Za mene ova jesen nije samo sezona opadanja lišća, toplih deka i još toplije čokolade. Ova jesen postala je izazov. Odlučila sam da je vrijeme da poboljšam svoje kulinarske vještine i isprobam recepte koji su me uvijek plašili. Jesen je doba kada priroda donosi obilje svježeg voća, povrća i začina. Odlučila sam iskoristiti tu raskoš okusa i naučiti kako ih ispravno kombinirati. Odluka je pala na zaštitni znak jesenskih plodova – bundevu, koja se može pohvaliti širokom paletom recepata.



Kuhanje kao zabava

U vrijeme kada sam se odlučila na kuhanje, pozvana sam na Samsung kulinarsku radionicu, gdje je glavu ulogu, pogađate, imala – bundeva. Ove vijesti su me oduševile, pa sam tako s veseljem prihvatila izazov. Kulinarska radionica se održavala u studiju Kotluša, a Vedran i Mihaela, naši domaćini su nam pokazali tri ukusna recepta koja će zasigurno isprobati i kod kuće. Radionicu smo započeli s jednostavnijim receptom, a to je svima poznata i ukusna juha od bundeve.

Da vam budem iskrena, na prvi pogled mi recept nije izgledao tako jednostavno, ali korak po korak, uz dobro napisan recept i uz pomoć Samsung pećnice i Air Sous Vide načinom pripreme koji omogućuje da se jela pripreme bez prekomjernog pečenja ili isušivanja. Sustav pečenja Air Sous Vide* precizno prepoznaje temperature u svakom dijelu unutrašnjosti pećnice, održavajući temperaturu ujednačenom dugo vremena. Tako da se sve peče temeljito, gdje god se u pećnici nalazilo, uz izvrstan okus, mekoću i sočnost. Poslije toga, juhu smo prebacili u lonac i dodali ostale sastoje. A recept pronađite u nastavku:

Foto: Mario Poje

Glavno jelo za prste polizati

Zatim je uslijedilo jelo koje sam odmah sutradan pripremila kod kuće koliko mi je bilo ukusno. Riječ je o rižotu od bundeve sa slaninom kao savršenim dodatkom za okus. Ako imate člana kućanstva koji ne voli bundeve, ovo je recept koji vam svakako preporučujem jer se toliko dobro okusi sljube, da će čak i ona najzahtjevnija nepca zavoljeti ovaj rižoto i uživati u okusima jeseni.

Foto: Mario Poje

U ovom receptu je glavnu ulogu imala Samsung ploča za kuhanje, koja iako je na dodir, čeka se mnogi broje, isključi se automatski ako lonac ili tavu pomaknete iz označenog kruga. Zahvaljujući toj tehnologiji, sada se ne morate vraćati nekoliko puta kod kuće provjeravati je li ploča za kuhanje ugašena, jer priznajmo, svi smo to radili.

Foto: Mario Poje

S obzirom na to da smo bundeva već unaprijed pripremili u pećnici, sada je savršeno pečena mekana bundeva poslužila je kao pire s posebnom aromom koja se ljubila s rižom i slaninom. Vjerujte mi, ovo jelo me osvojilo.

Kolačići za sladokusce

Kao i u svemu, i ovdje je šećer došao na kraju. Keksi od bundeve su nešto što stvarno morate probati jednom u životu! Vjerujte, poslije njih nećete više htjeti jesti obične kekse. Toliko su sočni, izvana hrskavi, iznutra mekani.

Foto: Mario Poje

Ovo je brz i savršen desert za sve one dane kada vam dolaze gosti i želite ih iznenaditi. Nitko neće ni pomisliti koji je glavni sastojak, a uživat će u okusu. Možete i igrati nagradnu igru da pogađaju od čega su, pa pobjedniku otkrijete recept, jer njega će sasvim sigurno svi tražiti.  

Uz ovu radionicu sam poboljšala svoje kulinarske vještine, jako se zabavila i zaljubila u tajne kuhinje. A, iako pravi kuhar ne otkriva sve, reći ću vam samo da su najvažniji dobar recept i dobri uređaji u koje se možete pouzdati, poput onih Samsung koje ima studio Kotluša, jer oni su zaista pravi pomagači u zabavnom procesu pripremanja jela. Dobar tek! 

Foto: Mario Poje

Pročitajte još...

Povezano

Ostavite komentar

Molimo upišite komentar
Molimo upišite vaše ime