Ponedjeljak, 21 listopada, 2024

Zagreb je dobio jedinstveni a la carte street food brunch

Nikola's restoran već je uvelike prepoznat kao gastronomski dragulj koji se ističe svojim nekonvencionalnim pristupom svakom obroku

Brunch nije samo obrok – to je prije svega socijalno iskustvo koje nudi priliku za druženje i razgovor uživo, što je i dalje važno usprkos sveprisutnoj digitalnoj povezanosti. A što bi moglo bolje spojiti ljude i potaknuti neposredan kontakt od dobrog obroka i pića? Mövenpick Zagreb je lansirao svoje Sip & Dine Brunch događaje, koji predstavljaju jedinstveni koncept u Zagrebu koji kombinira a la carte i street-food koncept. Ovi brunchevi održavat će se subotom i nedjeljom od 12 do 15 sati u restoranu Nikola’s. Prvi brunch event obilježen je vrhunskim delicijama koje je pripremio chef Tomislav Varga i glazbenim nastupom dua La Papa.



Chef Varga otkriva: Novi brunch koncept s naglaskom na kreaciji i kvaliteti

Naš koncept temelji se na jednostavnom ali modernom pristupu, budući da smo odabrali nekoliko najomiljenijih jela ili priloga unutar svake kategorije jelovnika i dali gostu slobodu kreiranja svog brunch iskustva. Kao i uvijek kada je naša kuhinja u pitanju, biramo svježe namirnice, vodimo se modernim recepturama i trudimo se održati premium kvalitetu naše gastronomske ponude’, kaže chef Varga.

Gostima se u restoranu nudi raznolik izbor ukusnih jela, uključujući losos, pečenu govedinu, avokado, različite varijacije jaja, povrće i razne salate, te domaći kruh i peciva. No, ono što posebno privlači pažnju u njihovom brunch meniju su slastice, gdje dolazi do izražaja Mövenpickova svjetski poznata poslastičarska raskoš. U ponudi se ističu čokoladne praline, lizalice od bijele i tamne čokolade, mini čokoladna fontana te razne druge delikatese. Naravno, tu su i nezaobilazni belgijski vaflji s karamelom i čokoladom, brownie sa sladoledom, granola s jogurtom i bobičastim voćem. Dodatna poslastica koju ističu u ponudi je Bellini, osvježavajuće piće koje je osmislio Giuseppe Cipriani, osnivač poznatog venecijanskog bara Harry’s. Ovo piće kombinira pire bijelih breskvi iz Verone s pjenušavim vinom, i posvećeno je venecijanskom umjetniku Giovanniju Belliniju iz 15. stoljeća. Sve ove delicije čine brunch iskustvo u restoranu chef Varga neodoljivim i luksuznim.

 

Nedjeljni brunch boom

Koncept bruncha, tog zanimljivog hibrida između doručka i ručka, nije novost i prisutan je već desetljećima. No, u posljednjih nekoliko godina, svjedočimo pravom ‘boom-u’ ovog gastronomskog fenomena. Iako se može uživati tijekom cijelog tjedna, gosti ga najčešće traže upravo vikendom. U ovom porastu popularnosti ključnu ulogu igraju milenijalci, generacija koja je prepoznala brunch kao idealan način za opuštanje u kasnom subotnjem ili nedjeljnom jutru, posebice nakon noćnih izlazaka. Također, brunch je postao omiljen među ljudima koji cijeli tjedan marljivo rade, pružajući im priliku za društveno okupljanje i uživanje u hedonizmu kojeg ovakve gastro-forme nude.

Kad je britanski pisac Guy Beringer još 1895. pozvao ljude na brunch, ideja je bila: ustanite kasno, okupite svoje prijatelje i čavrljajte uz gozbu. Detalje te svoje inovacije opisao je u eseju ‘Brunch: A Plea’ u Hunter’s Weeklyju. Danas je došlo vrijeme za nadogradnju, pa smo u Mövenpicku Zagreb kreirali brunch prema željama nove generacije’, kaže Hans Prins, direktor klastera hotela Mövenpick Zagreb i Pullman Zagreb.

Nikola’s restoran već je uvelike prepoznat kao gastronomski dragulj koji se ističe svojim nekonvencionalnim pristupom svakom obroku. Ovdje je pažnja usmjerena na kombinaciju suvremenih tehnika kuhanja s tradicionalnim domaćim namirnicama. No, njegov šarm nije samo u kulinarskom iskustvu – ambijent restorana, inspiriran velikim Nikolom Teslom, predstavlja svojevrstan adut. Uz nedavno uvedenu vikend-brunch ponudu, restoran dodatno privlači goste ekskluzivnom mogućnošću da u Zagrebu uživaju u jedinstvenom Bellini koktelu. Ovaj spoj čini Mövenpick Hotel Zagreb nezaobilaznom destinacijom u gradu za sve one koji žele uživati u profinjenim i nezaboravnim gastronomskim iskustvima.

 

Fotografije: Borna Subota

 

Pročitajte još...

Povezano

Ostavite komentar

Molimo upišite komentar
Molimo upišite vaše ime