Nedjelja, 24 ožujka, 2024

Želite probati vegansku prehranu? Zagreb je upravo dobio novi top restoran!

Ponuda je podijeljena u tri kategorije: food, drinks, juices & combos, a bazira se na svježim i ukusnim namirnicama veganskog podrijetla. Široka lepeza veganskih jela satkana je od omleta, tortilja, tosteva, bowls-a i deserata

Veganska prehrana više nije na marginama, a odavno su srušene predrasude kako glavni sastojak veganskih jela čini nekoliko listova zelene salate. Dapače, veganski recepti mogu biti izrazito ukusni, zdravi, šaroliki i kreativni. Sve to koristeći alternative namirnicama životinjskog podrijetla.Upravo zato, svoja vrata nedavno je otvorio 3Hugs Vegan Brunch Bar, čime je zagrebačka gastro scena postala bogatija za još jedno cool i moderno mjesto. Začetnik ideje je vlasnik – Filip Žaja, koji je i sam postao vegan. Vidjevši sve benefite veganske prehrane, otvaranje restorana s veganskom ponudom bio je logičan korak.

Definitivno popularna destinacija za sve ljubitelje veganske ishrane, ali dobrodošli su svi oni koje žele isprobati nešto novo, ukusno, zdravo i svježe. Kada tome pridodamo atraktivnu lokaciju u centru Zagreba i terasu s koje se pruža pogled na Zrinjevac, jasno je da ovog proljeća svi putevi vode baš u 3Hugs Vegan Brunch Bar.

Maštovite kombinacije koje će svi rado probati

Bacimo li pogled na jelovnik, kojeg potpisuje chef Tomislav Primorac, primijetit ćete da pršti od maštovitosti i kombinacija sastojaka koje jednostavno zovu na isprobavanje. Ponuda je podijeljena u tri kategorije: food, drinks, juices & combos, a bazira se na svježim i ukusnim namirnicama veganskog podrijetla. Široka lepeza veganskih jela satkana je od omleta, tortilja, tosteva, bowls-a i deserata. Pažnju posebice privlače omleti – bez jaja! Umjesto njih koristi se brašno od slanutka, čiji se okus toliko podudara s jajima da je jedva primjetljivo da ih zapravo uopće nema.

Kao favorit sigurno će se prometnuti omlet Secret Sausage, čija je glavna zvijezda veganska kobasica, a društvo joj prave gljive i luk. Podjednako ukusne su i preostale dvije opcije: omlet Veggie Love te omlet Cherry Hug. Zazubice stvaraju i slasne tortilje koje također dolaze u tri varijante. Beyond tortilja fenomenalna je kombinacija veganskog mljevenog “mesa”, avokada, paprike, salata i luka.

Odličan izbor za doručak

Nećete pogriješiti ako odaberete i neku od druge dvije tortilje, Gaucamole Dream ili Panko Mushroom. Odličan izbor za doručak ili lagani ručak su i tostevi. Avocado Classic, Humus Mushroom ili Famous Veggie Pesto – s pomno odabranim sastojcima na hrskavom kruhu, pravi su gurmanski doživljaj. Kako okusom, a tako i estetskim dojmom, znatiželju bude bowlsi. Tofu Panko Bowl sačinjavaju riža kao baza, avokado, salata i kukuruz, hrskavi tofu za crunchy efekt, a sve je povezano sočnim tonkatsu umakom. 

Chickpea bowl također koristi rižu, a za vatromet okusa zaduženi su prženi slanutak, gljive, luk, salata, jabuka i majoneza od gljiva. Malo drugačiju priču donosi Dark Vege Buddha Bowl, kombinacija za prste polizati koju čine soba rezanci, hrskavi tofu u umaku od crvenog graha i češnjaka, sezam, avokado, edamame, pečena paprika, mladi luk i salata. Malo slatkog za kraj nije na odmet.

Uz Fruit Smoothie Bowl i Biscuit Hugs, morate isprobati i American Pancake, veganske palačinke s kokosovim mlijekom i jogurtom te voćem, uz javorov sirup za dozu slatkoće. Uz ukusna jela savršeno se slaže osvježavajuće piće, a 3Hugs nudi tri napitka napravljena od svježeg voća: naranču, limun i đumbir te naranču, limun i đumbir.

Dostupno je i nekoliko vrsta kave, ali i matcha na razne načine

3Hugs odlična je postaja čak i ako samo želite popiti kavu. Uživat ćete u vrhunskoj kavi Costa, a volite li dodati par kapi mlijeka, možete birati između bademovog, zobenog i sojinog mlijeka. Osim kave, u ponudi su i macha, macha latte te chai i chai late.

U razigranom i vedrom ambijentu punom cvijeća osmišljene su igraonica za djecu, posebna prostorija za privatni ili poslovni ručak, kao i ugodan kutak idealan za ručak tijekom pauze od posla, a mnogi će i svoje mjesto, dolaskom toplijih dana, potražiti na osunčanoj terasi s pogledom na Zrinjevac.

3Hugs 03
3Hugs 12
3Hugs 06
3Hugs 05
3Hugs 09
3Hugs 02
3Hugs 07
3Hugs 01
3Hugs 04
3Hugs 13
3Hugs 14
3Hugs 10
3Hugs 08
3Hugs 11
3Hugs 15
3Hugs 03 3Hugs 12 3Hugs 06 3Hugs 05 3Hugs 09 3Hugs 02 3Hugs 07 3Hugs 01 3Hugs 04 3Hugs 13 3Hugs 14 3Hugs 10 3Hugs 08 3Hugs 11 3Hugs 15

Fotografije Ines Grahovac i Dino Ninković

Pročitajte još...

Povezano

Ostavite komentar

Molimo upišite komentar
Molimo upišite vaše ime