Četvrtak, 21 ožujka, 2024

Oči su ogledalo duše: Kako pravilo nanijeti tuš za zavodljive oči?

Kako bi svoje oči predstavili na što bolji način, važno ih je naglasiti na pravilan način, a za to su potrebni kvalitetni proizvod i dobra tehnika nanošenja

Oči su oduvijek smatrane “ogledalom duše”, a sada kad većinu vremena nosimo masku za lice, njima je posvećena posebna pažnja. Umjesto crvenih usana koje privlače pažnju i zavode, sada tu magiju moramo preusmjeriti na oči. Tuš i olovka za oči u ovoj su situaciji postali naš najbolji prijatelj, a “mačkaste” oči su najveći make up trend.Oči su odraz našeg raspoloženja i naglašavaju naše jedinstvenosti i individualnost. Kako bi svoje oči predstavili na što bolji način, važno ih je naglasiti na pravilan način. Za to su potrebni kvalitetni proizvod i dobra tehnika nanošenja. Sve se u životu da naučiti, pa tako i način na koji se postižu savršene, zavodljive, mačkaste oči. Od stvaranja kvalitetne podloge do izvlačenja krila koje izdužuje oči, donosimo trikove za “mačkaste” oči, kao i najbolje proizvode.

Započnite zatezanjem kapka

Za početak, krenite s tehnikom zatezanja, također poznatom kao tehnika nevidljive olovke za oči. Tehnika se izvodi tako da nanesete olovku za oči između trepavica, kako bi izgledale gušće i punije u korijenu. Na taj način ćete stvoriti bogatiju bazu i dugotrajniji izgled.

 

 
 
 
 
 
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Objavu dijeli Jelena Peric🦋 (@j_make_up)

Stvorite prirodnu podlogu

Nakon uske linije koju ste nanije između trepavica i korijena, na svoj kapak dodajte sjenilo u boji vaše kože. Upotrijebite kupolasti kist za sjenilo i nanesite toplu prirodnu smeđu boju na pregib oka. Kako biste otvorili oči, dodajte neutralnu olovku u boji kože na unutarnje kutove oka, kao i na donji unutarnji kapak. Na taj ćete način trenutno otvoriti oči i stvoriti iluziju većih očiju. 

Pronađite pravu teksturu

Iako su na tržištu dostupni razni proizvodi, ponekad može biti teško odlučiti se za pravi. Tuš i/ili olovka trebaju se lako nanositi i biti jakog pigmenta. Pravi alati i tekstura mogu napraviti razliku. Koristite četkicu s najlonskim vlaknima ako nanosite tuš u gelu. A možete i kombinirati razne alate. Započnite olovkom u unutarnjem dijelu oka, krilo izvucite tušem, a zatim dodajte sjenilo i “izblendajte” crtu za opušteniji izgled (ovo je super za početnike, jer neuredniji izgled vam ostavlja mjesta za vježbanje povlačenja crte). Važno je da pronađete ono što vam najbolje odgovara.

Odaberite svoju nijansu

Najbolje nijanse su one u kojima se osjećate najpouzdanije. Nikada ne možete pogriješiti s toplim, bogatim, dubokim smeđim bojama kako biste unijeli toplinu oko oka. Te nijanse definiraju oko bez stavljanja jakog fokusa i suptilnije su od crne. Ako se želite držati klasika, koristite jako pigmentirane crne tuševe i olovke, za “oštar i čist” izgled.

 

 
 
 
 
 
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Objavu dijeli D E S I • P E R K I N S (@desiperkins)

Pronađite savršen oblik

Namjera mačjih očiju je izdužiti oko. Počnite s olovkom u krajnjem unutarnjem kutu i povucite malo dalje od kraja oka. Linija bi trebala biti ultra tanka na unutarnjoj strani oka i postupno postati nešto deblja kako se krećete prema van. Krilo bi trebao biti pod blagim kutom prema gore i izvan kapka van za duguljaste oči. Prije nego krenete s crtanjem krila, stvarno razmislite kakav “podignut” izgled želite postići na kraju. Slijeđenje osnovnih pravila za određene oblike očiju neće nužno ići u vašu korist jer je svako lice jedinstvena kreacija i drugi čimbenici lica utječu na izgled krila. Odvojite trenutak da analizirate svoje lice i željene rezultate i zatim isplanirate svoju tehniku.

Dodavanje krila

Kako biste ostali pratili svoj idealni oblik, držite oči otvorene i gledajte se u ogledalo s opuštenim licem prije nego što pokušate oblikovati oblik. Pratiti krivulju vašeg donjeg kapka i vucite krilo prema gore. Na ovaj način ćete izbjeći da vam krilo ide previše ravno ili da je previše zakrivljeno prema gore. Osim ako to nije izgled koji tražite. 

Najbolji proizvodi za postizanje mačjeg oka:

Pročitajte još...

Povezano

Ostavite komentar

Molimo upišite komentar
Molimo upišite vaše ime