Nedjelja, 21 srpnja, 2024

Večer posvećena zdravlju kože: Vichy otkrio tajnu najpoznatijeg anti-age proizvoda

Liftactiv Collagen Specialist dnevna krema djeluje na pet ključnih tipova kolagena kako bi se borila protiv pet znakova starenja kože: bore, punoća, čvrstoća, tonus i konture lica

Vichy Laboratories organizirao je događaj u Domu hrvatskog društva likovnih umjetnika, okupivši mnoge ugledne suradnike: dermatologe, farmaceute, partnere, medijske predstavnike i influencere. Fokus večeri bio je na Vichyevom najprodavanijem anti-age proizvodu, Liftactiv Collagen Specialist dnevnoj njezi, koja se prodaje svakih 22 sekunde.Među uzvanicima su se našla poznata regionalna lica poput Ive Radić, Ane Radišić, Korane Gvozdić, Domenice, Nike Turković, Valentine Walme, Sare Jo i Marije Kilibarde. Renomirana dermatologinja Željana Bolanča i farmaceutkinja Mirna Jelić Hrgić održale su zanimljivo predavanje o kolagenu, proteinu koji čini 70% kožnog tkiva i igra ključnu ulogu u čvrstoći kože. Atmosferu u elegantnom okruženju Meštrovićeva paviljona dodatno je obogatio nastup regionalne glazbene zvijezde Džejle Ramović.

Najstariji protein na svijetu kao ključ za zdravu i mladoliku kožu 

Kolagen, važan protein za zdravlje kože, kostiju i vezivnog tkiva, ima korijene u grčkoj riječi ‘kólla’, što znači ljepilo, što odražava njegovu ključnu ulogu u održavanju strukture i elastičnosti kože. U svijetu ljepote, osobito u anti-age njezi, kolagen je iznimno popularan, ali istovremeno predstavlja više od prolaznog trenda. Kao najstariji protein na svijetu, kolagen je pronađen čak i u kostima T-Rexa prije 68 milijuna godina. On čini 70% kožnog tkiva te je otporan i izdržljiv, čak i jači od čelika. Međutim, pod utjecajem različitih faktora okoline (ekspozoma), kolagen u koži opada s vremenom, što rezultira vidljivim znakovima starenja poput bora i gubitka elastičnosti.

Važno je istaknuti da postoji više vrsta kolagena, čak 5, koji imaju različite uloge u procesu starenja kože. Ova tema bila je središnja na večeri održanoj u zagrebačkom domu HDLU. ‘Osoba nakon 30-ih godina godišnje gubi oko 1% zaliha kolagena u tijelu, što rezultira gubitkom elastičnosti i čvrstoće kože te pojavom bora i finih linija. Stoga je važno početi koristiti proizvode s prokolagenim peptidima već u kasnim dvadesetima ili ranim tridesetima’, istaknula je dr. sc. Željana Bolača, specijalistica dermatovenerologije.

U borbi protiv vidljivih posljedica nedostatka kolagena, Vichy ima učinkovito rješenje – Liftactiv Collagen Specialist kremu s prokolagenim peptidima.  

Krema koja djeluje na 5 ključnih tipova kolagena

Liftactiv Collagen Specialist dnevna krema djeluje na pet ključnih tipova kolagena kako bi se borila protiv pet znakova starenja kože: bore, punoća, čvrstoća, tonus i konture lica. Ova hipoalergena krema, testirana na svim fototipovima kože, dokazano povećava te ključne tipove kolagena za čak 200%. Klinička istraživanja provedena pod nadzorom dermatologa otkrila su da je koža odmah nakon primjene kreme postala čvršća, a već u roku od četiri tjedna bore su se značajno smanjile. U istraživanju je također utvrđeno da je 96% žena primijetilo ublažavanje bora, dok je kod 52% poboljšan tonus kože. 77% žena izvijestilo je o poboljšanju čvrstoće kože, dok je njih 87% primijetilo da im je koža postala glađa.

Dnevna i večernja upotreba kolagena 

Važnost redovne njege kože tijekom jutra i večeri ne može se zanemariti. U jutarnjoj rutini, uz Liftactiv Collagen Specialist dnevnu njegu, integrira se i inovativni Liftactiv Collagen Specialist proizvod za područje oko očiju, te Capital Soleil UV Age Daily vodeni fluid s SPF 50+ za zaštitu od fotostarenja.

 

Osim detaljnog proučavanja kolagena, Vichy je ekskluzivno predstavio svojim gostima novi proizvod koji upotpunjuje protokol za borbu protiv bora i gubitka kolagena. Područje oko očiju prvo pokazuje znakove starenja, stoga je Liftactiv Collagen Specialist njega za područje oko očiju, s jedinstvenim prokolagenim kompleksom, ključan za očuvanje kontura područja oko očiju. Klinički dokazano djeluje na pet ključnih znakova starenja na tom području i nanosi se svakodnevno nakon Collagen Specialist dnevne njege. Testiran je na osjetljivoj koži pod dermatološkim i oftalmološkim nadzorom. Ovaj protokol se potpuno upotpunjuje s korištenjem Retinol Specialist seruma u večernjoj rutini. Ovaj serum obogaćen je naprednim kompleksom protiv starenja, ciljano djelujući na bore, uključujući i one najdublje.

Fotografije: press

Pročitajte još...

Povezano

Ostavite komentar

Molimo upišite komentar
Molimo upišite vaše ime