Četvrtak, 18 srpnja, 2024

Investicija: Zimski kaputi koji nikad neće izaći iz mode

Zimski kaputi oni su odjevni komadi u koje se uistinu isplati investirati. Pokazat će se to najvećom istinom u onim hladnim zimskim danima koji postaju podnošljiviji u toplom kaputu. Tražite li takav kaput, donosimo vam nekoliko savjeta kojih bi se trebali držati za kupovinu idealnog zimskog kaputa.

Volite li klasične komade koje možete nositi i nekoliko sezona, ako ne i sezonama, investirajte u komad koji vam pristaje kao saliven. Odaberete li vuneni kaput dužine do koljena i klasičnog kroja u nekoj neutralnoj boji, možete biti sigurni da ćete biti mirni nekoliko zima. O kupovini novog kaputa razmišljajte kao o ulaganju, pa odvojite vrijeme za traženje i kupovinu istoga.Hoće li kopčanje biti dvostruko ili jednostruko, na gumbe ili ‘cif’, odaberite prema vlastitim željama. Najelegantniji, pa opet ‘casual’, dojam ipak će ostaviti kaput vezan u struku pojasom. Zimski kaputi danas su izrađeni od tkanina kombiniranih sastava koji se manje gužvaju i lakše održavaju. Vunene tkanine  poput velura, kašmira ili mješavina vune s pamukom ili viskozom dobro zadržavaju toplinu i mogu trajati godinama.

zimski kaputi

Umjetno krzno na kaputu dobrodošao je detalj, ukoliko niste skloni najklasičnijm modelima. Poigrati se možete i bojama i uzorcima od kojih se osobito ističe onaj karirani. Zimski kaputi rijetki su odjevni komadi od kojih očekujemo apsolutno savršenstvo. Stoga je nužno i da vam zimski kaput pristaje kao da je krojen i šivan po vama. Istovremeno, kaput mora biti i udoban komad odjeće kojeg ćete voljeti nositi. To znači da vas kaput ne smije stiskati u području prsnog koša i mora lijepo padati preko bokova.

Domaće modne stilistice odlučile su zimskom sivilu reći – ne!

Nosite li suknje i haljine, neka kaput bude duži od suknje. Uvijek razmišljajte i o tome što najčešće nosite ispod kaputa. Ako je to sako, ponesite jedan sa sobom u kupovinu kaputa kako biste vidjeli odgovara li vam. Vano je odabrati i kaput koji odgovara vašoj građi. Niske i sitne žene izbjegavat će kapute do gležnja, pa će odabrati kapute do koljena. Visokim i vitkima sve stoji. Ukoliko ste krupnije građe birajte krojeve kaputa koji podsjećaju na baloner.

Kad vam kaput dobro ‘sjedne’, kad ga zakopčate i provjerite gužva li se negdje, pa sve bude u redu, znači da ste pronašli svoj svršen kaput. Točno ono što ste i željeli.

Inspiraciju potražite u galeriji koju smo vam pripremili!

Pročitajte još...

Povezano

Ostavite komentar

Molimo upišite komentar
Molimo upišite vaše ime