Četvrtak, 21 ožujka, 2024

Lady Dior: Omiljena torba princeze Diane

Princeza Diana vječita je modna inspiracija, a za svog života oduševila je puno puta. Nepogriješivi stil koji su obilježili neki posebni komadi poput crne osvetničke haljine ili kombinacija biciklističkih hlačica i trenirke pa sve do torbi. A ova nam je torba posebno zapela za oko.  Neki od njezinih omiljenih modnih dodata čuvaju se u modnim […]

Princeza Diana vječita je modna inspiracija, a za svog života oduševila je puno puta. Nepogriješivi stil koji su obilježili neki posebni komadi poput crne osvetničke haljine ili kombinacija biciklističkih hlačica i trenirke pa sve do torbi. A ova nam je torba posebno zapela za oko. Neki od njezinih omiljenih modnih dodata čuvaju se u modnim kućama slavnih uključujući ogrlicu od bisera i safira te torbicu Lady Dior. Torbica je postala jedan od najpoznatijih modela luksuznog brenda toliko da je čak dobila ime po pokojnoj princezi. 

 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

A post shared by Lux Second Chance (@luxsecondchance)

Povijest Lady Dior torbice

Prvo pojavljivanje princeze Diane u javnosti s tada još nepoznatim modelom torbice bio je u Parizu. Bila je 1995. godina kada je princeza Diana šokirala javnost jer se u razmaku od nekoliko mjeseci pojavila dva puta s istom torbicom koja tada nije bila u prodaji. 

Torbica je vrlo brzo postala jedan od ključnjih modnih dodataka njezinog ormara. Imala je dvostruke gornje ručke, bila je dizajnirana u obliku kutije sa Diorovim potpisom Cannage prošivanja. Dobila je naziv Chouchou, ali iz razloga što je često bila fotografirana kada ju je princeza Diana nosila dobila je naziv Lady Dior. Torbica je dobila bazu vjernih obožavatelja od 90-ith godina prošlog stoljeća pa se zbog popularnosti tijekom godina mjenjala. 

 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

A post shared by Haute Secret Shoppers (@hautesecretshoppers)

 

Dior je 2016. godine imenovao novu kreativnu direktoricu Mariu Graziu Chiuri koja je pokrenula projekt Dior Lady Art. Cilj projekta bio je da što više dizajnera dobije priliku torbicu intrepretirati na svoj način kroz vlastitu viziju. Tako jetorbica ponovno “oživjela” i dobila dozu zabave. 

Nosili su je mnogi celebrityi

Lady Dior na tržištu je prisutna gotovo 30 godina te je tijekom godina stekla brojne simpatije celebritya. U više prilika je s Lady Dior u ruci snimljena Rihanna, Bella Hadid, Priyanka Chopra Jonas, Sarah Jessica Parker, Kelly Rutherford i brojni drugi. 

 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

A post shared by Dior Official (@dior)

 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

A post shared by Kelly Rutherford (@kellyrutherford)

 

Paprena cijena za dio modne povijesti

Rekordna cijena po kojoj je prodana jedna Lady Dior torbica na aukciji je nešto više od 20 tisuća dolara, a riječ je o iteraciji krokodilske kože s privjescima ukrašenim kristalima. Iako je dizajnerska torba, Lady Dior karakterizira njezina jednostavnost, nenametljivost logotipa i luksuzna privlačnost. Torbica je dostupna u manjoj veličini te paleti koju čine 28 boja. Kupci imaju priliku birati vrstu prošivene kože koja može biti janjeća, mat, patent i ultra-mat, tiskanu teleću kožu, biserima ukrašenu, izvezenu, blistavu i egzotičnu kožu. 

 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

A post shared by @foreverlovediana

Naslova fotografija: Dior 

Pročitajte još...

Povezano

Ostavite komentar

Molimo upišite komentar
Molimo upišite vaše ime