Nedjelja, 24 ožujka, 2024

Nicole Kidman, Dua Lipa i Kim Kardashian zvijezde su Balenciagine kolekcije visoke mode!

Iako Balenciaginu visoku modu ne možemo uspoređivati s drugim brendovima poput Schiaparelli i Jean Paul Gaultier, čije su kolekcije ekstremne, ipak su uvijek vjerni sebi. Ali opet, to je u redu

Teška su vremena u svijetu. Rat, inflacija, svakodnevno loše vijesti. A Balenciaga je opet uspjela postati glavna tema razgovora. Modna kuća je predstavila reviju koja je odraz naše trenutne ere: izvlačimo maksimum iz onoga što imamo. To je upravo ono što je napravio dizajner Demna Gvasalia iz Balenciage.Modna kuća je održala 51. reviju couture kolekcije i to u vlastitoj trgovini u Parizu jer su “odlučili štedjeti novac i ostati zdravi”, kazao je Gvasalia. Iako Balenciaginu visoku modu ne možemo uspoređivati s drugim brendovima poput Schiaparelli i Jean Paul Gaultier, čije su kolekcije ekstremne, ipak su uvijek vjerni sebi. Ali opet, to je u redu.

Ako je kraj svijeta, odabrati ćemo nešto jednostavnije. Gvasali stvara modne kolekcije koje su nastavak priče iz sezone u sezonu, a gotovo svi komadi iz kolekcije imaju prepoznatljiv potpis diazajnera. Svatko tko zna nešto o modi, kada vidi ovu 51. couture kolekciju, odmah će znati o kojem je brendu riječ.

Poznati modeli i zvijezde nosile su reviju

Prvih nekoliko modela izašlo je u raznim oblicima crne kože: bodi, komplet hlača i košulje, haljina s naglašenim ramenima, smoking i haljina s dugim šlepom. Ista tkanina; pet različitih izgleda. Ovo je pametan potez jer u posljednje vrijeme svi želimo posjedovati što više konvertibilnih komada koji nam omogućuju da bez napora prelazimo iz dana u noć.

Zatim su na pistu stupile slavne osobe, a to nas ne čudi jer je Gvasalia jedan od najpopularnijih dizajnera s dugim popisom poznatih osoba. Bella Hadid nosila je zelenu haljinu bez naramenica koja je sprijeda izgledala kao haljina, ali je straga zapravo bila kratka suknja. Naomi Campbell je nosila ogromnu haljinu s otmjenim ovratnikom, a Nicole Kidman bila je umotana u deku od milara—savršenu za izlazak u slučaju iznenadne prirodne katastrofe.

Dua Lipa bila je umotana u žutu tkaninu s crnim rukavicama do lakta i crnim tajicama, a reviju je naravno nosila i Balenciagina muza, Kim Kardashian, čiji se izgled nije mogao razlikovati od njezinih bezbrojnih prethodnih Balenciaga odjevnih kombinacija. Zašto se gnjaviti s izradom potpuno nove crne haljine za kada jednostavno možete zgrabiti jednu od desetaka koje ste već napravili, tu i tamo dodati nekoliko izmjena, a prikažete nešto što nije potpuno novo, ali je barem malo drugačije? U godini 2022 smo, recikliranje i ponovno nošenje iste odjeće je nikada važnije. 

Pročitajte još...

Povezano

Ostavite komentar

Molimo upišite komentar
Molimo upišite vaše ime