Petak, 22 ožujka, 2024

Cvit handmade i Pijat: Dvije inspirativne priče o obiteljskoj izradi posuđa

Jedni izrađuju zdjelice, posudice i pladnjeve od drva, dok drugi ručno oslikavaju keramičko posuđe - no ono što im je zajedničko jest činjenica da ih sve možete koristiti i kao dekoraciju, ali i za jelo. Dame i gospodo, upoznajte Cvit handmade i Pijat

Bez obzira jeste li ljubitelj tradicionalnog, retro dizajna ili modernog, šarenog i vrckavog, ovo posuđe sasvim sigurno ćete poželjeli u vlastitoj kolekciji. U ‘moru’ raznih kreativaca koji vrijedno pune stranice društvenim profila, nama su se posebno svidjela dva domaća brenda koji se bave izradom posuđa.Jedni izrađuju zdjelice, posudice i pladnjeve od drva, dok drugi ručno oslikavaju keramičko posuđe – no ono što im je zajedničko jest činjenica da ih sve možete koristiti i kao dekoraciju, ali i za jelo. Dakle, dame i gospodo, upoznajte Cvit handmade i Pijat.

Cvit handmade

 

 
 
 
 
 
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Objavu dijeli Cvit handmade (@cvithandmade_)

Aneta Dobranić mama je djevojčice Cvite po kojoj je njen kreativni brend dobio ime. Priča o Cvitu krenula je još početkom 2019. godine kada je Aneta tijekom porodiljnog dopusta pokrenula brend Cvit&Co., odnosno poklon kutije za bebe i djecu.
Tijekom razvoja Cvit&Co. imala sam veliku podršku obitelji. Moja mama, koja je po struci učiteljica i profesorica likovnog, pomagala mi je oko svih estetskih detalja. S obzirom na njenu kreativnost i sve hobije kojima se bavi (slikanje, štrikanje, kukičanje…) odlučile smo se na proširenje Cvit&Co. Asortimana”, priča nam Aneta. 

 

 
 
 
 
 
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Objavu dijeli Cvit handmade (@cvithandmade_)

U želji, dakle, da obogati brend personaliziranim i unikatnim proizvodima nastao je Cvit handmade. 
“Kako je mama još u mladosti oslikavala tanjure, zapravo smo oživjele njen stari hobi. Nekoliko mjeseci smo posvetile razvoju ideje i odabiru boja koje ćemo koristiti. Naime, iz svih naših tanjura se može i jesti – stoga nam je bilo vrlo važno da boje budu 100% sigurne”, ističe Aneta.

 

 
 
 
 
 
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Objavu dijeli Cvit handmade (@cvithandmade_)

Cvit handmade objedinjuje tri generacije obitelji, djevojčicu Cvitu po kojoj nosi ime, baku Anitu koja ručno oslikava tanjure i Anetu, koja se bavi komunikacijom s kupcima, marketingom i prodajom.
“Najčešće motive crtamo prema željama samih kupaca. Izuzetno nas veseli činjenica da kupci odabiru naše tanjuriće kada žele darovati unikatan dar koji će ostati za uspomenu bilo za rođendan, krštenje, vjenčanje i(li) ostale prigode”, s ponosom nam priča Aneta.

 

Pijat

 

 
 
 
 
 
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Objavu dijeli @_pijat_

Sara Bekavac, zajedno sa ocem Tomislavom vodi mali obiteljski brend pod nazivom Pijat, gdje izrađuju posudice, zdjele, stalke za torte, daske za rezanje i posluživanje, a njihova obiteljska priča pokrenuta je – iz ljubavi.
“Prije nekoliko godina otac je majci počeo za rođendane i proslave izrađivati male drvene zdjelice koje su služile kao dekoracija u našem domu. Kako je otac stolar i čitav život se bavi drvetom i njegovom obradom, a jako je umjetnički nadaren, nagovorila sam ga da pokušamo njegove radove predstaviti na društvenim mrežama”, priča nam Sara.

 

 
 
 
 
 
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Objavu dijeli @_pijat_

Izrada drvenog posuđa jako je zahtjevna, podrazumijeva puno različitih načina obrade da bi se došlo do finalnog proizvoda. U Pijat radionici nastaju proizvodi od drveta iroka, hrasta, bukve, mahagonija i ayousa.

“Radimo najčešće po narudžbi, što znači da kada netko naruči, primjerice, stalak za tortu, otac u radionici odabire komad drveta s kojim će raditi, zatim slijedi lijepljenje, pilanje te tokarenje, brušenje i utiskivanje pečata te na kraju premazivanje drveta zaštitnim uljem”, priča nam Sara te ističe kako obožavaju kada dobiju fotografije njihovih proizvoda u domovima kupaca.
“One nam najbolje pokazuju da se Pijat uklapa u svaki interijer, bilo moderan ili tradicionalan. Svaki je naš komad drugačiji, ručni rad nam omogućuje da svaka zdjelica ili daska bude jedinstvena i samo vaša”, s ponosom ističe. 

 

 
 
 
 
 
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Objavu dijeli @_pijat_

Naslovna fotografija: cvithandmade_

Pročitajte još...

Povezano

Ostavite komentar

Molimo upišite komentar
Molimo upišite vaše ime