Subota, 24 srpnja, 2021

Cvit handmade i Pijat: Dvije inspirativne priče o obiteljskoj izradi posuđa

Jedni izrađuju zdjelice, posudice i pladnjeve od drva, dok drugi ručno oslikavaju keramičko posuđe - no ono što im je zajedničko jest činjenica da ih sve možete koristiti i kao dekoraciju, ali i za jelo. Dame i gospodo, upoznajte Cvit handmade i Pijat

Bez obzira jeste li ljubitelj tradicionalnog, retro dizajna ili modernog, šarenog i vrckavog, ovo posuđe sasvim sigurno ćete poželjeli u vlastitoj kolekciji. U ‘moru’ raznih kreativaca koji vrijedno pune stranice društvenim profila, nama su se posebno svidjela dva domaća brenda koji se bave izradom posuđa.

Jedni izrađuju zdjelice, posudice i pladnjeve od drva, dok drugi ručno oslikavaju keramičko posuđe – no ono što im je zajedničko jest činjenica da ih sve možete koristiti i kao dekoraciju, ali i za jelo. Dakle, dame i gospodo, upoznajte Cvit handmade i Pijat.

Cvit handmade

 

 
 
 
 
 
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Objavu dijeli Cvit handmade (@cvithandmade_)

Aneta Dobranić mama je djevojčice Cvite po kojoj je njen kreativni brend dobio ime. Priča o Cvitu krenula je još početkom 2019. godine kada je Aneta tijekom porodiljnog dopusta pokrenula brend Cvit&Co., odnosno poklon kutije za bebe i djecu.
Tijekom razvoja Cvit&Co. imala sam veliku podršku obitelji. Moja mama, koja je po struci učiteljica i profesorica likovnog, pomagala mi je oko svih estetskih detalja. S obzirom na njenu kreativnost i sve hobije kojima se bavi (slikanje, štrikanje, kukičanje…) odlučile smo se na proširenje Cvit&Co. Asortimana”, priča nam Aneta. 

 

 
 
 
 
 
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Objavu dijeli Cvit handmade (@cvithandmade_)

U želji, dakle, da obogati brend personaliziranim i unikatnim proizvodima nastao je Cvit handmade. 
“Kako je mama još u mladosti oslikavala tanjure, zapravo smo oživjele njen stari hobi. Nekoliko mjeseci smo posvetile razvoju ideje i odabiru boja koje ćemo koristiti. Naime, iz svih naših tanjura se može i jesti – stoga nam je bilo vrlo važno da boje budu 100% sigurne”, ističe Aneta.

 

 
 
 
 
 
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Objavu dijeli Cvit handmade (@cvithandmade_)

Cvit handmade objedinjuje tri generacije obitelji, djevojčicu Cvitu po kojoj nosi ime, baku Anitu koja ručno oslikava tanjure i Anetu, koja se bavi komunikacijom s kupcima, marketingom i prodajom.
“Najčešće motive crtamo prema željama samih kupaca. Izuzetno nas veseli činjenica da kupci odabiru naše tanjuriće kada žele darovati unikatan dar koji će ostati za uspomenu bilo za rođendan, krštenje, vjenčanje i(li) ostale prigode”, s ponosom nam priča Aneta.

 

Pijat

 

 
 
 
 
 
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Objavu dijeli @_pijat_

Sara Bekavac, zajedno sa ocem Tomislavom vodi mali obiteljski brend pod nazivom Pijat, gdje izrađuju posudice, zdjele, stalke za torte, daske za rezanje i posluživanje, a njihova obiteljska priča pokrenuta je – iz ljubavi.
“Prije nekoliko godina otac je majci počeo za rođendane i proslave izrađivati male drvene zdjelice koje su služile kao dekoracija u našem domu. Kako je otac stolar i čitav život se bavi drvetom i njegovom obradom, a jako je umjetnički nadaren, nagovorila sam ga da pokušamo njegove radove predstaviti na društvenim mrežama”, priča nam Sara.

 

 
 
 
 
 
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Objavu dijeli @_pijat_

Izrada drvenog posuđa jako je zahtjevna, podrazumijeva puno različitih načina obrade da bi se došlo do finalnog proizvoda. U Pijat radionici nastaju proizvodi od drveta iroka, hrasta, bukve, mahagonija i ayousa.

“Radimo najčešće po narudžbi, što znači da kada netko naruči, primjerice, stalak za tortu, otac u radionici odabire komad drveta s kojim će raditi, zatim slijedi lijepljenje, pilanje te tokarenje, brušenje i utiskivanje pečata te na kraju premazivanje drveta zaštitnim uljem”, priča nam Sara te ističe kako obožavaju kada dobiju fotografije njihovih proizvoda u domovima kupaca.
“One nam najbolje pokazuju da se Pijat uklapa u svaki interijer, bilo moderan ili tradicionalan. Svaki je naš komad drugačiji, ručni rad nam omogućuje da svaka zdjelica ili daska bude jedinstvena i samo vaša”, s ponosom ističe. 

 

 
 
 
 
 
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Objavu dijeli @_pijat_

Naslovna fotografija: cvithandmade_

Pročitajte još...

Jasmina i lutkice: čarobno mjesto u kojem vladaju vile, anđeli i razna bića

Pri pogledu na lutke koje stvara Jasmina Kosanović čovjeka ne može a da ne obuzme osjećaj kao da je zakoračio u čarobni svijet jedne senzibilne umjetnice, svijet koji kao da je stvaran u našoj mašti i koji nas asocira na najsretnije dane djetinjstva

Kako su biljke postale novi ‘kućni ljubimci’, ali i unosan posao?

Biljke nas liječe, hrane, oblače, pročišćuju zrak i blagodatno utječu na naše mentalno zdravlje... Zašto su upravo zlenilo odabrale za svoj biznis otkrivaju nam Danijela Bota, osnivačica Waldena - biljnih terarija, Ana Hrgovčić, vlasnica brenda Biljke.plants te Marita Bonačić i Kristina Poljanić koje su u Zagrebu otvorile Đardin - hotel za biljke!

Drvo – ručno rađeni ukrasi od prirodnih materijala pravi su hit u domu

Vevo home decor, La i Lu, Elawoo i Our wonderland - naši sugovornici su ljubav prema drvu, zajedno sa svojom kreativnošću pretočili u izradu posebnih i prelijepih drvenih dekoracija

Hrvatske ilustratorice čiji će vas crteži nasmijati, ali i motivirati na akciju!

Hrvatske ilustratorice Maja Tomljanović i Lora Vran otkrile su nam u čemu pronalaze inspiraciju i koju poruku šalju njihove ilustracije, koje su iznimno cijenjene i u svijetu

Povezano

Dr. sc. Vesna Bosanac: Pravilna prehrana postaje ključ sportskih rezultata

Poznata nutricionistica i autorica knjige 'Prehrana mladih sportaša' otkrila nam je sve o važnosti pravilne prehrane u sportu, utjecaju koji namirnice mogu imati na izvedbu, kao i razne jelovnike koje mogu koristiti mladi sportaši, ali i svi mi

Branimir Vidmarović: Ništa još nije gotovo; virus je svojevrsni stres-test – uvertira!

Stručnjak za međunarodnu politiku progovara o aktualnoj situaciji uzrokovanoj prije svega pandemijom koronavirusa, te o posljedicama koje će imati na hrvatsku i međunarodnu scenu, ali i o drugim velikim izazovima, poput izbjeglištva, s kojima se svijet i dalje suočava

Zrinka Grancarić: Ponosna sam što sam jedini ženski komentator na OI

Elokventna Zadranka koja sigurnim stavom i neustrašivim karakterom donosi i najstresnije teme s trusnih terena, u razgovoru nam je otkrila koje su joj zadaće u Japanu, što je najbitnije u jedrenju i koja su njezina predviđanja o nastupu naših natjecatelja

Ovog vikenda gledajte 5 planeta i Mjesec – u isto vrijeme i bez teleskopa

Pet planeta i polumjesec istodobno se mogu vidjeti golim okom - 45 minuta prije izlaska sunca u nedjelju, 19. srpnja

Ostavite komentar

Molimo upišite komentar
Molimo upišite vaše ime