Nedjelja, 24 ožujka, 2024

Korisno i elegantno: Zidni kalendari regionalnih ilustratorica koji oduzimaju dah!

Kalendari digitalnih umjetnica su cool i drugačiji, a kada godina prođe, neće završiti u otpadu s papirom. Fotografije kasnije možete uokviriti i držati na zidu. Tako ste dobili dva u jedan, kalendar i fotografiju koja će ukrasiti vaš dom

S obzirom na tehnologiju i našu ovisnost o istoj, klasične kalendare smo zamijenili onim digitalnim. Razni trendovi iz prošlosti se ponovni rađaju, a mi se ne bunimo. Iako smo u posljednje vrijeme zidne kalendare viđali samo kod svojih baka i djedova, zidni kalendari ponovno postaju poželjni. Zidini kalendari koji su nama “zapeli za oko”, međutim, nisu reklamni, već su ilustracije digitalnih umjetnica. Ovi kalendari su cool i drugačiji, a kada godina prođe, neće završiti u otpadu s papirom. Fotografije kasnije možete uokviriti i držati na zidu. Tako ste dobili dva u jedan, kalendar i fotografiju koja će ukrasiti vaš dom. Ovi kalendari pričaju svoju priču, bez obzira na godinu. 

Zašto volimo kalendare?

Uz njih smo organiziraniji. Uvijek možemo napisati na kalendar što sve moramo obaviti taj dan ili označiti važan datum kao što je rođendan, godišnjica i slično. Na taj način oslobađamo mjesto u mozgu za pamćenje ostalih informacija.

Kalendar vam možemo služiti i za postavljanje ciljeva. Primjerice, ako odlučite ne jesti meso idućih 20 dana, na zidnom kalendaru možete pratiti dane. Isto možete s odbrojavanjem dana do godišnjeg odmora ili putovanja. Tako ćete imati jasniju sliku o tome koliko su stvari koje želite daleko i/ili blizu.

Možete ga koristiti i kao inspiraciju. Ti datumi, koji su na papiru samo brojevi, mogu vas inspirirati na dobra djela. Tako možete brojati koliko dana već trenirate i biti ponosni na sebe. Uvijek možete napisati i neki inspirirajući citata pored kojeg ćete prolaziti nekoliko puta u danu, a koji će vas “spasiti” kada vam misli odlutaju.

Donosimo naše omiljene kalendare digitalnih ilustratorica iz regije koje vrlo lako možete pretvoriti i u fotografije:

Alja Horvat

Alja Horvat je ilustratorica/grafička dizajnerica iz Slovenije. Njezin portfolio radove je impresivan, a radila je za razne brendove poput: Urban Outfitters, Anthropologie, FILA, Disney, Causebox, Renault Slovenija, Barcaffe, Vichy… Alja je osvojla nagradu čaopisa Forbes – Forbes 30 Under 30 Art & Culture Europe 2020. Njezin rad je većinom prikazuje žene, prirodu i životinje, a moguće ga je pronaći i na predmetima poput čarapa, majica i pidžama. Mi smo se zaljubili u njezin kalendar koji prikazuje žene i biljke kroz 12 mjeseci.

 

 
 
 
 
 
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Objavu dijeli Alja Horvat (@aljahorvat)

Diana Mataković 

Diana Mataković mlada je ilustratorica iz Vinkovaca. Diana je magistra edukacije likovne kulture i likovnih umjetnosti, ali i slobodna ilustratorica. Motiv koji prevladava na njezinim ilustracijama je uglavnom ženski lik, ali i skupina ljudi. Sve njezine radove karakteriziraju razigranost i vedre boje. Kalendar za 2022. godinu je nježnih, pastelnih boja uz mnogo biljaka i cvijeća. Pravo osvježenje i nada za ljiepu i ugodnu godinu pred nama. Kalendar sadrži 12 ilustracija veličine oko 25×25 centimetara. Sve fotografije se mogu izrezati i uokviriti ili koristit kao dar.

 

 
 
 
 
 
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Objavu dijeli Diana (@diana_matakovic)

Monsieur Dorian arts & crafts

Dora Barbarić, umjetnica iz Vodica, stoji iza Instagram profila Monsieur Dorian arts & crafts. Jezin profil prevladava bajkovitim ilustracijama hrvatskih gradova i otoka u pastelnim bojama. Dora, osim što gradove i otoke prikazuje na jedinstven način, izrađuje i predivne personalizirane ilustracije. Njezine radove možete pronaći i na šalicama i torbama, a originalan su dar. Dorin kalendar za 2022. sastoji se od 12 ilustracija hrvatskih destinacija koje su bile najpopulanrije na njezinom profilu.

 

 
 
 
 
 
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Objavu dijeli Monsieur Dorian arts & crafts (@monsieurdorian.hr)

 

Pročitajte još...

Povezano

Ostavite komentar

Molimo upišite komentar
Molimo upišite vaše ime