Nedjelja, 19 studenoga, 2023

Najslađe igračke za djecu dolaze iz radionica domaćih kreativaca

U moru današnjih igračaka roditelji sve više traže nešto autohtono, edukativno, ekološki prihvatljivo kako bi zabavili i iznenadili svoje mališane. Sve su to odlike malih hrvatskih brendova igračaka iz kojih stoje veliki kreativci

Igra je najbezbrižnija aktivnost svakog djeteta, ali i najvažniji put razvoja ličnosti. Ima važnu ulogu od samoga početka djetetova života. Igrom dijete upoznaje svoju okolinu, uči o sebi, o drugima i o svijetu općenito. No u moru današnjih igračaka roditelji sve više traže nešto autohtono, edukativno, ekološki prihvatljivo kako bi zabavili i iznenadili svoje mališane. Sve su to odlike malih hrvatskih brendova igračaka iz kojih stoje veliki kreativci.Danas je sve dostupno i sve je nadomak ruke, sve je virtualno i svi sve imaju, i to najčešće isto. No to što je virtualno nije nužno loše. Brojni brendovi dječjih igračaka putem Instagrama su pronašli svoj put do kupaca. Približili su se kupcima sa svojim proizvodima na sebi jedinstven način te predstavili posebnost brenda, a nama su neki od njih posebno zapeli za oko. 

Mala igra

Jana je svoju strast prema heklanju pretvorila u posao. Ručno izrađuje ljuljačke i igračke u raznim bojama kako bi djeci igru učinila zabavnijom, ali i u duhu sporta i zdravog života.

 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

A post shared by mala.igra (@mala.igra)

 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

A post shared by mala.igra (@mala.igra)

Pikulica

Ručno izrađen baby gym sastoji se isključivo od obrađenih drvenih materijala oblikovanih za malene prstiće koji pomoću različitih oblika i dimenzija drvenih perli upoznaju svijet oko sebe. Motivi i boje se mogu odabrati.

 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

A post shared by Pikulica | wooden baby gym (@pikulica_)

Kištra

Potječe od starozagrebačke firme Igračke Vavra. Proizvode interaktivne, ručno rađene igračke koje se mogu sastavljat i rastavljat pomoću gumbeka te na taj način djetetu usavršavanju finomotoričke i razvojno kreativne vještine.

 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

A post shared by Kištra by Vavra (@kistra_by_vavra)


Brick By Brick

Tvrtka Barikada iz Ivanić Grada osmislila je i proizvela ovu inovativnu edukacijsku igru slaganja drvenih modela različitih građevina. Cijeli koncept je osmišljen da djeca kroz igru razvijaju i svoju kreativnost, pažnju, finu motoriku, osjećaj za prostor te poboljšavaju svoje komunikacijske i socijalne vještine.

 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

A post shared by brick_by_brick.hr (@brick_by_brick.hr)

My green home

Mali kamp je brend igračaka iza kojeg stoji mama Ina koja ručno stvara drvene Montessori igračke. Preslatke slagalice su obrazovne igračke stvorene za poticanje fine motorike, koncentracije pažnje, vještina brojanja i strpljenja.

 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

A post shared by my green home (@_mygreenhome_)

Story Teller Cube

Mlada dizajnerica Adriana Pavelić u suradnji s odgajateljicom Draganom Meić, osmislila je ovu interaktivnu didaktičku igračku za pričanje priča po Montessori principima. Ovaj kreativan pribor omogućava izmišljanje vlastitih priča uz pomoć drvenih kockica koje na sebi nose slikovne pojmove. 

 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

A post shared by Story Teller Cube (@storytellercube)

Ponge

Upoznajte Pongetoys, malu obiteljsku tvrtku iz Osijeka koja je napravila Hrvatsku slovaricu od 120 kockica izrađenih od drveta iz hrvatskih šuma. Slovarica je namijenjena djeci od 3 do 7 godina starosti i služi za  učenje slova, prepoznavanje boja, slaganje riječi i jednostavnih rečenica. Nakon Hrvatske slovarice na isti način razvili su i Englesku, Njemačku i Talijansku slovaricu te Pongetoys brojeve.

 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

A post shared by PongeToys (@pongetoys)

Pročitajte još...

Povezano

Ostavite komentar

Molimo upišite komentar
Molimo upišite vaše ime