Petak, 29 ožujka, 2024

Toyota C-HR: Predstavljen Plug-in Hibrid model hrvatskog automobila godine

Omiljeni automobil zaljubljenika u super dizajn stigao je na hrvatsko tržište i u plug-in verziji. S obzirom spoj poznate Toyotine kvalitete i fenomenalnog izgleda, ne sumnjamo da će oduševiti i najzahtjevnije vozače i vozačice!

Popularni Toyota crossover – Toyota C-HR – kad se pojavio prije 5 godina na tržištu, vrlo brzo postao je jedan od omiljenih automobila zaljubljenika u dobar dizajn i udobnost. Upravo dolaskom novog C-HR PLUG-IN HIBRID modela na tržište, u srijedu je održana prezentacija u hotelu Zonar, na kojoj se okupilo puno obožavatelja Toyote.Automobil s odgovornom ulogom

 “Toyota C-HR je automobil koji za Toyotu ima vrlo odgovornu ulogu. U segmentu crossovera postavlja posve nove standarde dizajniranja. CHR je svojom prvom generacijom želio Toyotu odmaknuti od svakodnevnih, da ne kažemo dosadnih, vozila. Danas, kada predstavljamo 2. generaciju ovog uspješnog modela, možemo potvrditi da je u tome i uspio. Već kada je predstavljena prva generacija, govorilo se o tome da je serijsko vozilo vrlo blizu konceptnom modelu, što je u praksi rijetko slučaj. Zašto? Jer uloga konceptnih vozila je privlačenje pozornosti i sve je podređeno dizajnu. No, serijski model mora uzeti u obzir nekoliko više faktora kao što su učinkovitost, upotrebljivost i na kraju krajeva i cijene. Zato je razvojna tema za novi C-HR je bila ‘Učiniti konceptni automobil, automobilom za cestu’”, istaknuo je moderator eventa Ivan Fedor.

Hrvatski automobil 2024. godine

Novi C-HR razvijen je u Europi sa fokusom na europske kupce, a upravu su oni najzahtjevniji u svim područjima. Od automobila najviše očekuju u pogledu dinamike vožnje, potrošnje, ekologije, sigurnosti, a novi C-HR već je pokazao da zaista oduševljava svim svojim karakteristikama te su ga već prometni stručnjaci okrunili titulom Hrvatskog automobila 2024. godine.

U novom C-HR-u nema ničeg tradicionalnog što se najviše vidi u njegovom futurističkom dizajnu. Prednji dio automobila podsjeća na morskog pasa čekićara. Isklesani blatobrani stvaraju voluminozni efekt i automobil vizualno čine širim, poput tigra koji čuči i sprema se skočiti naprijed. Karakteristična linija C-HR-a još je odvažnija i izražajnija u novoj generaciji, teče kroz cijeli profil – od prednjeg do stražnjeg dijela. A Toyota prvi put predstavlja kvake koje se nalaze u potpunosti u ravnini sa karoserijom. Stražnja LED svjetla koja osvjetljavaju ime modela, dolaze u svim razinama opreme. Model se nudi u dvobojnoj varijanti i uz panoramski stakleni krov.

Unutrašnjost C-HR-a odiše premium osjećajem čemu dodatno pridonosi i osvjetljenje u čak 64 boje. Boje se mijenjaju svakog sata i povezane su sa različitom dinamikom unutar i izvan automobila. Osim ovoga, C-HR se smatra ekološkim predvodnikom u liniji Toyote jer je u njegovom nastajanju udvostručena upotreba recikliranih materijala. Ako postoji jedna riječ za opisivanje novih C-HR performansi, to bi bilo  – više.

Kupac dobiva upravo ono što želi: više izbora pogonskih sklopova, više snage u svim segmentima i istinsko električne vožnje. Postoji jasno pozicioniranje i priča za svaki pogonski sklop: 1.8 hibrid je CO2 Hibrid prvak i odlična ulazna točka za C-HR; 2.0 hibrid nudi izvrsnu ravnotežu performansi i CO2, za one kupce koji žele više uzbuđenja u vožnji od svog hibrida; 2.0 hibrid s AWD-i dodaje pravo AWD samopouzdanje i sigurnost ovom izvanrednom pogonskom sklopu, a moćni 2.0 plug-in hibrid neprikosnoveni je prvak u performansama, postižući vrhunske performanse ubrzanja za gradske manevre i manevre na autocestama, zajedno s vodećom učinkovitošću u klasi.

Kratko predstavljanje je završio i direktor Toyota Croatije Gregor Mauko koji je pozvao zainteresirane da posjete Toyota salone i testiraju automobil iz prve ruke.

Fotografije: Press

Pročitajte još...

Povezano

Ostavite komentar

Molimo upišite komentar
Molimo upišite vaše ime