Srijeda, 17 srpnja, 2024

MIXER ROOM PODCAST: Ana Ćurčin: Vodeća regionalna pjesnikinja intime

U razgovoru smo se dotakli svih segmenata Anine karijere, prošlosti, sadašnjosti, budućnosti, pozicije žene na glazbenoj sceni te sličnosti i razlika između Srbije i Hrvatske kao kolijevke za ovu vrstu glazbe

U Zagreb u sklopu programa ‘Začarana Močvara’ i multikulturalne međuregionalne razmjene ove nedjelje 23. lipnja dolazi vodeća regionalna kantautorica, srpska pjevačica, gitaristica i kompletna autorska ličnost – Ana Ćurčin. 
 
Žena rođenjem iz Bagdada, odrastanja i školovanja iz Moskve, kantautorskog izričaja na tečnom engleskom, trenutno građanka Beograda, jedna je od onih dragulja koje tek geografski momenti lociraju na glazbenoj mapi svijeta. 
 
Nakon šestogodišnje pauze i koncertnih izostanaka, Ana s imenjakinjom Anom Protulipac na basu i Milenom Jančurić na flauti predstavlja presjek svoje karijere u svim formacijama. I kao solo autorice i kao dijela Ana & The Changes i sebe kao skladateljice namjenske (filmske, kazališne, glazbe za video igrice), a ako želite okus kantautorica rangea Leslie Feist, u Aninom opusu ćete naći puno dodirnih točaka.
 
U razgovoru smo se dotakli svih segmenata Anine karijere, prošlosti, sadašnjosti, budućnosti, pozicije žene na glazbenoj sceni te sličnosti i razlika između Srbije i Hrvatske kao kolijevke za ovu vrstu glazbe. 

Pročitajte još...

Povezano

Ostavite komentar

Molimo upišite komentar
Molimo upišite vaše ime