Srijeda, 16 listopada, 2024

Bijeg iz stvarnosti: 10 TOP pjesama iz nekih bezbrižnijih vremena

Znanstveno je dokazano kako glazba djeluje umirujuće na krvotok i centralni nervni sistem ako i kad je čovjek osvijesti. Riječ je o naslovima koji su nadživjeli imena svojih izvođača i ostale pamćene po melodijama, tekstovima i umirujućim, laganim ritmovima

Bombardirani smrtima poznatih osoba s domaće i svjetske pop kulturne scene, katastrofičnim vijestima i body countovima potresa iz Turske i Sirije, nesmiravanjem rata u Ukrajini, agonije politiziranja slučaja osmero ljudi posvojitelja u pokušaju dječice iz Afrike, fotografijama oca koji drži ruku netom preminule kćeri od koje se ne može rastati, flashbackovi naše medijske današnjice od kojih ne možete zaustavljati suze, probrali smo pjesme iz nekih ne tako davnih, ali daleko spokojnijih vremena bar što se tiče bezbrižnosti.



Tek kao prijedlog vlastite playliste za smirenje, usporavanje, žmirenje, zaustavljanje dinamike groznih vijesti kojima ste okruženi ne samo posljednjih dana. Moguće pomogne, znanstveno je dokazano kako glazba djeluje umirujuće na krvotok i centralni nervni sistem ako i kad je čovjek osvijesti. Riječ je o naslovima koji su nadživjeli imena svojih izvođača i ostale pamćene po melodijama, tekstovima i umirujućim, laganim ritmovima.

TANITA TIKARAM: TWIST IN MY SOBRIETY

FOREIGNER: A WANNA KNOW WHAT LOVE IS

SUZANNE VEGA: LUKA

FAIRGROUND ATTRACTION: PERFECT

4 NON BLONDES: WHAT`S UP

SAM BROWN: STOP

BLACK: WONDERFUL LIFE

BERLIN: TAKE MY BREATH AWAY

COCK ROBIN: JUST AROUND THE CORNER

HEART: ALL I WANT TO DO IS MAKE A LOVE TO YOU

Pročitajte još...

Povezano

Ostavite komentar

Molimo upišite komentar
Molimo upišite vaše ime