Ponedjeljak, 14 listopada, 2024

Njega kože tijekom hladnijih dana: Naših top 15 hidratantnih krema za tijelo

Čak i ako nemate problema s kožom, mogli biste primijetiti promjene koje se događaju s promjenom temperature i vlažnosti. Kao spas u tim trenutcima u naše rutine ulazi - hidratantna krema za tijelo

Mnogi od nas redovito hidratiziraju svoje lice, vrat i ruke, no važno je također obratiti pažnju i na ostatak tijela. Oni koji prirodno imaju izrazito suhu kožu ili pate od kožnih bolesti poput ekcema trebali bi posebno paziti na redovitu hidrataciju kako bi spriječili pucanje, perutanje ili nadraživanje kože. Čak i ako nemate problema s kožom, mogli biste primijetiti promjene koje se događaju s promjenom temperature i vlažnosti. Kao spas u tim trenutcima u naše rutine ulazi – hidratantna krema za tijelo.



Možete li koristiti hidratantnu kremu za tijelo na licu?

Hidratantna krema za tijelo može se koristiti na cijelom tijelu, ali ne i na licu. Obično sadrže mirise i druge iritanse koji nisu prikladni za osjetljivu kožu lica. No, malo je vjerojatno da će štetiti debljoj koži na drugim dijelovima tijela. Najbolje vrijeme za primjenu hidratantne kreme za tijelo je odmah nakon kupanja ili tuširanja, kada je vaša koža vlažna. Sastojci u proizvodu zadržavaju vlagu na koži, održavajući je hidratiziranom. Ne zaboravite prvo napraviti piling kako biste uklonili mrtve stanice kože.

Kako odabrati hidratantnu kremu za tijelo?

Krema za tijelo trebala bi sadržavati ove sastojke:

  1. Sastojci poput glicerina i hijaluronske kiseline apsorbiraju vlagu iz okoline, ispod stanica kože i drugih proizvoda koje ste nanijeli, pomažući koži zadržati vlagu.
  2. Sastojci poput shea maslaca ili ceramida pomažu u stvaranju glatke površine koja poboljšava izgled vaše kože.
  3. Okluzivni agensi kao što su vazelin ili ulje jojobe ostaju na površini kože i stvaraju fizičku barijeru protiv gubitka vlage kako bi se očuvala hidratacija.

Koja je najbolja krema za tijelo za koji tip kože?

Većina krema za tijelo trebala bi odgovarati svim tipovima kože, no evo općeg vodiča za najbolje formulacije za različite tipove kože:

  • Normalna/kombinirana koža: Potražite proizvode s formulama na bazi vode.
  • Suha koža: Isprobajte gušće kreme na bazi ulja.
  • Masna koža: Odaberite lagane losione bez ulja, obično označene kao “nekomedogeni”, što znači da neće začepiti pore.
  • Osjetljiva koža: Tražite umirujuće sastojke kao što su neven, kamilica ili aloe vera, te izbjegavajte potencijalno iritantne mirise i kiseline.
  • Zrela koža: Odaberite formule s anti-age sastojcima kao što su retinol ili blage kiseline za piling poput alfa hidroksi kiselina (AHA).

Krema za tijelo – naš top 15

La Roche Posay krema za tijelo mixer.hr
eucerin krema za tijelo mixe.rhr
Drunk Elephant krema za tijelo mixer.hr
Packshot
Chanel krema za tijelo mixer.hr
Dr. Barbara Sturm krema za tijelo mixer.hr
caudalie krema za tijelo mixer.hr
Nivea krema za tijelo mixer.hr
Clarins milijeko za tijelo mixer.hr
The body shop krema za tijelo mixer.hr
Neutrogena krema za tijelo mixer.hr
111 skin krema za tijelo mixer.hr
CeraVe krema za tijelo mixer.hr
Jo Malone krema za tijelo mixer.hr
Sisley krema za tijelo mixer.hr
La Roche Posay krema za tijelo mixer.hr eucerin krema za tijelo mixe.rhr Drunk Elephant krema za tijelo mixer.hr Packshot Chanel krema za tijelo mixer.hr Dr. Barbara Sturm krema za tijelo mixer.hr caudalie krema za tijelo mixer.hr Nivea krema za tijelo mixer.hr Clarins milijeko za tijelo mixer.hr The body shop krema za tijelo mixer.hr Neutrogena krema za tijelo mixer.hr 111 skin krema za tijelo mixer.hr CeraVe krema za tijelo mixer.hr Jo Malone krema za tijelo mixer.hr Sisley krema za tijelo mixer.hr

Naslovna fotografija: Photo by Sora Shimazaki Pexels

Pročitajte još...

Povezano

Ostavite komentar

Molimo upišite komentar
Molimo upišite vaše ime