Četvrtak, 21 ožujka, 2024

7 faktora koji usporavaju starenje, ali utječu i na mentalnu higijenu!

Jeste li uopće svjesni kvalitete svojega života? Hranite li se pravilno i kakve namirnice unosite u svoj organizam? Pazite li na mentalnu higijenu? Vježbate li? Sve su to faktori koji itekako utječu na to kako brzo starite, a ovdje vam donosima provjerene savjete za usporavanje starenja

Potraga za eliksirom mladosti vjerojatno je stara koliko i ljudi. Čini se da nema toga što nismo spremni poduzeti kako bismo što dulje izgledali mlado i privlačno. Starost se nerijetko tretira kao neka bolest te prečesto zaboravimo da je starenje neizbježno.Svaki dan smo okruženi velikim brojem faktora koji nesvjesno ubrzavaju naše starenje, a oni ne utječu samo na to kako izgledamo, nego i na to jesmo li zdravi i kako se osjećamo.

Jeste li uopće svjesni kvalitete svojega života? Hranite li se pravilno i kakve namirnice unosite u svoj organizam? Pazite li na mentalnu higijenu? Vježbate li? Sve su to faktori koji itekako utječu na to kako brzo starite, a ovdje vam donosima provjerene savjete za usporavanje starenja:

1/ Jedite hranu koja smanjuje učinke stresa
Voće, povrće, mahunarke i omega-3 masne kiseline sadrže vitamine, antioksidanse i vlakna neophodna za usporavanje starenja kože. Istodobno, umanjuju degenerativne učinke štetnih slobodnih radikala i stresa s kojim se susrećemo u svakodnevnom životu.

Ove će beauty inovacije iz 2020. zauvijek promijeniti našu rutinu njege!

2/ Antioksidansi su iznimno važni
U skupinu antioksidansa spadaju likopen, glutation, flavonoidi i beta karoten (provitamin A), a mogu se pronaći u mrkvi, rajčici i kakau. Oni pomažu u usporavanju oksidacijskog stresa, glavnog krivca ranih znakova starenja, kao i bolesti i autoimunih poremećaja.

3/ Hrana bogata sumporom tjera toksine iz tijela
Ovakva vrsta namirnica pomažu tijelu da poveća proizvodnju glutationa, snažnog antioksidansa. Sumpor u namirnicama istjeruje toksine iz tijela, uravnotežuje krvi tlak i sprječava infekcije. Od namirnica koje obiluju sumporom birajte brokulu, prokulice, kupus, kelj, rotkvice i cvjetaču.

Upoznajte Bakuchiol – novi svjetski hit i prirodnu alternativu retinolu

4/ Vitamin C je obavezan
Vitamin koji nam pomaže u sprečavanju prehlade i gripe, ali pomaže i u ublažavanju njihovih simptoma kada se razbolite. Koristi se u proizvodnji kolagena, i dok se najviše nalazi u agrumima, možete ga unijeti i ako jedete crvenu i žutu paprike, kelj, zelje, jagode ili ananas.

5/ Omega-3 masne kiseline čuvaju zdravlje krvožilnog sustava
Namirnice koje u sebi imaju omega-3 masne kiseline čuvaju zdravlje krvožilnog i srčanog sustava. Masna riba poput srdele, skuše, inćuna i lososa najbolji su izvori omega-3 kiselina. Prepune su i vitamina E koji je snažni antioksidans i pospješuje zacjeljivanje kože.

Kako način na koji spavate – šteti vašoj koži?

6/ Prehrana puna voća i povrća
Ove namirnice sadrže veliku količinu vode, a hidratacija je izuzetno važna za zdravlje kože. Baš kao i sva tkiva u tijelu i stanice kože moraju biti adekvatno hidratizirane. Suha koža, kao i koža kojoj nedostaje tonusa i elastičnosti, česti su simptomi dehidracije. Nemojte samo piti vodu, nego je i jedite.

7/ Ne preskačite fizičku aktivnost
Osim hrane koju unosite, važno je njegovati tijelo i um. Budite fizički aktivni svaki dan barem 30 minuta, a održavajte i aktivnost mozga. Okružite se pozitivnim ljudima i odnosima. Svakodnevno budite zahvalni na onome što imate te se odmorite od stresa i problema baveći se hobijem.

Pročitajte još...

Povezano

Ostavite komentar

Molimo upišite komentar
Molimo upišite vaše ime