Subota, 23 ožujka, 2024

Gibson vratio kultne modele gitara – izgledaju i zvuče kao Hendrixove!

Riječ je o, naravno, ponovo dizajniranim replikama (proizvedene u limitiranim količinama) koje izgledaju i zvuče jednako kao ikonične gitare koje je svirao legendarni Hendrix: Flying V iz 1969. i SG Custom iz 1967. godine

Mnoge ljubitelje gitara i glazbe općenito razveselit će vijest kako je Gibson, jedan od najpoznatijih proizvođača gitara, na tržište vratio dva modela koje je proslavio legendarni Hendrix, a to su Flying V iz 1969. i SG Custom iz 1967. godine.Riječ je o, naravno, ponovo dizajniranim replikama koje izgledaju i zvuče jednako kao ikonične gitare koje je svirao sam Hendrix, a svaki od spomenutih klasičnih modela bit će dostupan za 9 999 američkih dolara, odnosno za oko 60 000 kuna. (Cijene originala, ukoliko se nađu na aukcijama, dosežu nebeske visine).

Uz svaki model također dolaze i službene fotografije gitarističke legende kao i kolekcija anegdota i privatnih slika iz arhive Eddieja Kramera, Hendrixovog cijenjenog suradnika, glazbenog inženjera i producenta.

“Izuzetna je čast i privilegija biti uključen u ovaj projekt. U Gibsonu su napravili sjajan posao te rekreirajući svaki detalj ovih gitara”, izjavio je Kramer u službenom obraćanju medijima te dodao:

“Mogu zamisliti izraz lica kada strastveni ljubitelj glazbe otvori kofer od gitare i u ruke primi jednu od ovih ljepotica, uključi ju u pojačalo i – možda promijeni svijet!”

Kultni Hendrixov bijeli SG ostat će, između ostalog, zapamćen kao model gitare s kojim se gitaristički vizionar prvi puta pojavio na nacionalnoj televiziji, u The Dick Cavett Showu, 7. srpnja 1969. godine.

Prepoznatljivi revolucionarni Flying V Jimi Hendrix svirao je u vrijeme Band of Gypsys ere, ali i na povijesno važnom, posljednjem održanom, nastupu na Isle of Wight Festivalu, 31. kolovoza 1970. godine.

Oba modela proizvedena su u limitiranom broju.

Fotografije: gibson.com

Pročitajte još...

Povezano

Ostavite komentar

Molimo upišite komentar
Molimo upišite vaše ime