Petak, 23 srpnja, 2021

Gibson vratio kultne modele gitara – izgledaju i zvuče kao Hendrixove!

Riječ je o, naravno, ponovo dizajniranim replikama (proizvedene u limitiranim količinama) koje izgledaju i zvuče jednako kao ikonične gitare koje je svirao legendarni Hendrix: Flying V iz 1969. i SG Custom iz 1967. godine

Mnoge ljubitelje gitara i glazbe općenito razveselit će vijest kako je Gibson, jedan od najpoznatijih proizvođača gitara, na tržište vratio dva modela koje je proslavio legendarni Hendrix, a to su Flying V iz 1969. i SG Custom iz 1967. godine.

Riječ je o, naravno, ponovo dizajniranim replikama koje izgledaju i zvuče jednako kao ikonične gitare koje je svirao sam Hendrix, a svaki od spomenutih klasičnih modela bit će dostupan za 9 999 američkih dolara, odnosno za oko 60 000 kuna. (Cijene originala, ukoliko se nađu na aukcijama, dosežu nebeske visine).

Uz svaki model također dolaze i službene fotografije gitarističke legende kao i kolekcija anegdota i privatnih slika iz arhive Eddieja Kramera, Hendrixovog cijenjenog suradnika, glazbenog inženjera i producenta.

“Izuzetna je čast i privilegija biti uključen u ovaj projekt. U Gibsonu su napravili sjajan posao te rekreirajući svaki detalj ovih gitara”, izjavio je Kramer u službenom obraćanju medijima te dodao:

“Mogu zamisliti izraz lica kada strastveni ljubitelj glazbe otvori kofer od gitare i u ruke primi jednu od ovih ljepotica, uključi ju u pojačalo i – možda promijeni svijet!”

Kultni Hendrixov bijeli SG ostat će, između ostalog, zapamćen kao model gitare s kojim se gitaristički vizionar prvi puta pojavio na nacionalnoj televiziji, u The Dick Cavett Showu, 7. srpnja 1969. godine.

Prepoznatljivi revolucionarni Flying V Jimi Hendrix svirao je u vrijeme Band of Gypsys ere, ali i na povijesno važnom, posljednjem održanom, nastupu na Isle of Wight Festivalu, 31. kolovoza 1970. godine.

Oba modela proizvedena su u limitiranom broju.

Fotografije: gibson.com

Pročitajte još...

“Tri dana ljeta i ljubavi” najbolje dočaravaju ovi filmovi

Ovog ljeta proslavljena je 51. godišnjica održavanja ta famozna "3 dana ljeta i ljubavi", a kako biste sami mogli sagledati sve aspekte ovog festivalskog fenomena, u nastavku vam donosimo prijedloge nekoliko sjajnih dokumentaraca i filmova uz koje možete uživati tijekom vikenda! 

Njima je lijevo iznimno važno! Tko su napoznatiji ljevoruki glazbenici?

Manje od petine svjetske populacije je ljevoruko, no zanimljivo je kako su mnogi od njih uistinu veliki glazbenici. Neki sviraju i s desnom rukom, drugi samo pišu lijevom rukom, no kako god postavili - ljevorukost im je iznimno važna. Tko su oni?

Freddie Mercury: Bezvremenski stihovi koji mogu poslužiti kao vodič za život

Jedan od najvećih vokala u glazbenoj povijesti, preminuo je na današnji dan, 24. studenog, 1991. godine, a iza sebe je ostavio niz bezvremenskih stihova po kojima bismo svi mogli i trebali živjeti

Metal gitaristi odabrali: Tommy Iommi ima najbolji riff svih vremena

Dlanom prigušene početne note koje proizlaze iz tih tankih sjajnih žica osigurale su da Tony Iommi u glazbenom svijetu bude zapamćen kao riff mašina!

Povezano

Bojan Mušćet: Bunt je postao bura u čaši vode, a apatija način života!

Glazbenik, novinar, urednik, glazbeni kritičar i jedan od predstavnika riječkog novog vala Bojan Mušćet otvoreno progovara o stanju u glazbenoj industriji tijekom pandemije, odlukama stožera, riječkom novom valu te vlastitoj karijeri

Publici treba osigurati besplatne antigenske testove za koncerte!

Hrvatski glazbenici i organizatori koncerata traže od Vlade da ukine odluku prema kojoj publici uvjetuje dolazak na koncerte plaćanjem obveznih antigenskih testova, umjesto držanjem distance kao dosad, iako je riječ o pravilu koje je doneseno nakon što su karte već bile kupljene

Porin vratio glazbu među ljude: Grupa Pavel slavila u 4 kategorije!

Pjesma „Mali krug velikih ljudi“ autora Ivana Dečaka u izvedbi Massima osvojila je Porin za Pjesmu godine, dok je Porin u kategoriji Novi izvođač godine osvojila Albina. Vanna je osvojila Porin za Najbolju žensku vokalnu izvedbu Porin za Najbolju mušku vokalnu izvedbu pripao je Damiru Urbanu

YouTube je glazbenoj industriji u 12 mjeseci isplatio 4 milijarde dolara!

YouTube je u prvom tromjesečju 2021. dodao više plaćenih "članova" nego što ih je imao tijekom bilo kojeg drugog tromjesečje od pokretanja

Ostavite komentar

Molimo upišite komentar
Molimo upišite vaše ime