Nedjelja, 18 veljače, 2024

Eksplozivni britanski rock-blues trio Five Points Gang prvi put u Hrvatskoj

Od ukidanja ograničenja karantene u kolovozu 2021., odsvirali su preko 100 koncerata diljem Ujedinjenog Kraljevstva, nastupili na 15 festivala i već imaju dvije europske turneje rezervirane za 2023.

Five Points Gang (UK) jedan je od najmoćnijih i najoriginalnijih rock-blues bendova u usponu na britanskoj glazbenoj sceni. Nakon zimske turneje u Velikoj Britaniji, dolaze u Europu na svoju prvu opsežniju turneju s nastupima u više od 15 zemalja gdje će promovirati aktualni studijski album Wanted.



Five Points Gang nastupit će:

–       u Šibeniku (Azimut) u srijedu, 12. travnja,

–       u Zagrebu (Hard Rock) u četvrtak, 13. travnja,

–       u Zadru (Forum Blues Bar) u petak, 14. travnja i

–       u Đakovu (Rock Bar King) u subotu, 15. travnja.

Debitantski album Wanted objavljen je za Lunaria Records u listopadu 2021. i dobio je veliko priznanje kritike zbog svog sjajnog pisanja pjesama, iznimnog muziciranja i svježeg pogleda na blues.

“Vjerujte mi; ako ikada čujete njihovu pjesmu na radiju, pretpostavit ćete da je to izgubljeni klasik jednog od vaših omiljenih bendova; ali ne možete se sjetiti kojeg.” –  The Rocking Magpie

“Izvanredan album … svaka pjesma je za sebe. Dobro odsvirano, a produkcija zvuči skupo!” –  Blues  Matter

Joe, Dinho i Thanos s istim su se snom preselili u London, a tim slučajnim susretom trojice već uspješnih glazbenika započeo je nevjerojatan glazbeni odnos koji je postao temeljem eksplozivnog zvuka koji je već nazvan “redefiniranjem bluesa”.

Bogata karijera

Kao session glazbenik, Dinho je snimao za velike brendove kao što su Olympics i Coca-Cola, a Joe je svoje glazbeno znanje stekao lutajući dubokim jugom svirajući s W.C. Clarke (isti čovjek koji je otkrio Stevieja i Jimmieja Vaughana). Zajedno s Thanosom odlučili su napraviti nešto što nazivaju “Glazbom iz srca”. S više od 200 tisuća slušatelja koji ih slušaju na radijskim postajama i platformama za strujanje, i tisućama drugih oduševljenih njihovim nevjerojatno snažnim nastupima uživo, Five Points Gang brzo postaju najuzbudljiviji engleski bend u usponu.

Od ukidanja ograničenja karantene u kolovozu 2021., odsvirali su preko 100 koncerata diljem Ujedinjenog Kraljevstva, nastupili na 15 festivala i već imaju dvije europske turneje rezervirane za 2023. Energični trio nadaleko je poznat po tome što svoje nastupe uvijek gura do krajnjih granica i unatoč tome što su mokri od znoja i trošnosti, a publika iscrpljena, svi žele još. Five Points Gang doista je međunarodni bend – prema riječima jednog recenzenta: “Velšanin, Grk i Brazilac uđu u bar … i raznose ga na komadiće!”

Naslovna foto: Richard Purvis

Pročitajte još...

Povezano

Ostavite komentar

Molimo upišite komentar
Molimo upišite vaše ime