Subota, 23 ožujka, 2024

Izložbe, predstave i koncerti koje posjećujemo ovog vikenda

Iako izležavanje nikada nije loša ideja, ovog vikenda u Zagrebu se događa nekoliko zanimljivih izložbi, predstava i koncerata koje se svakako isplati posjetiti

Tijekom zime ne želimo gledati prognozu, ali “moramo” kako bismo si mogli isplanirati vikend. U slučaju kiše, neki naši planovi padaju u drugi plan, ali to ne znači da ga moramo provesti na kauču ispod dekice uz serije. Iako izležavanje nikada nije loša ideja, ovog vikenda u Zagrebu se događa nekoliko zanimljivih izložbi, predstava i koncerata koje se svakako isplati posjetiti. U nastavku donosimo nama najzanimljivija događanja.Izložbe

Nam June Paik – In the Groove u MSU-u

Do 28. veljače 2023. u Muzeju suvremene umjetnosti u Zagrebu bit će postavljena izložba In The Groove južno korejskog pionira medijske umjetnosti Nama Junea Paika. Izložba prikazuje ranu eksperimentalnu praksu Nama Junea Paika. Poput televizijskog signala ili internetskog impulsa, njegov je revolucionarni multimedijski rad globalno odjeknuo u svijetu umjetnosti. Signali, paralele i refleksije u sličnom grooveu mogu se pronaći u hrvatskim i regionalnim umjetničkim djelima iz ovdašnjih muzejskih zbirki, korespondirajući s nekim od najzanimljivijih Paikovih radova.

 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

A post shared by msu zagreb (@msuzagreb)

Conversation with Noise, Mario Matoković– Virtualna galerija Umjetničkog paviljona

Trećom izložbom iz ovogodišnjeg ciklusa Work in Progress publici se predstavlja Mario Matoković, vizualni umjetnik. Rad Marija Matokovića karakterizira umjetnikova angažiranost kada su u pitanju anomalije u društvu i problemi koje one sa sobom nose. Matoković kroz svoje radove konstantno kritički reagira na opetovane društvene nepravde iskazujući time izrazito razvijenu društvenu svijest i socijalnu osjetljivost.

 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

A post shared by Mario Matokovic (@matokovic)

Umjetnička zbirka biskupa Đure Kokše – Pečat vjere, trag umjetnosti- Klovićevi dvori

Ove godine obilježava se stotinu godina od rođenja monsinjora Đure Kokše (Molve, 1922. –  Zagreb, 1998.), zagrebačkog biskupa, teologa, filozofa, povjesničara, kanonista i sakupljača, dobrotvora hrvatskog naroda i dugogodišnjeg rektora Papinskog hrvatskog zavoda sv. Jeronima u Rimu te utemeljitelja raskošne zbirke umjetnina. Kroz dvjestotinjak najznačajnijih djela, Galerija Klovićevi dvori donosipresjek svih cjelina umjetničke zbirke.

 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

A post shared by Galerija Klovićevi dvori (@galerija_klovicevi_dvori)

Predstave 

Studentica – Mala scena

Nasmijte se do suza sa studenticom koja kroz spojeve sa različitim muškarcima pokušava pronaći pravu ljubav! Hoće li uspijeti? Kakvi su “frajeri” u Zagrebu? Predstava igra 20. i 24. 1. s početkom u 20h! 

 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

A post shared by Lovro Juraga (@lovro.juraga)

Cabaret “Esprit de Paris” by Miro Ungar – Klub Kazališta Komedija

Miro Ungar i 16 plesača, pjevača, stand up komičara i drugih artista vodi vas na dvosatni obilazak Pariza u kabaretskom showu “Esprit de Paris” (Duh Pariza). Show se odvija 21.1.2023. s početkom od 20:00 h.

 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

A post shared by Klub Kazališta Komedija (@klub_kazalista_komedija)

IZBACIVAČI, Teatar Exit

IZBACIVAČI su moderna, žestoka predstava prepuna dinamike, hip hopa, rapa, trapa, glazbenih i plesnih brojeva, koja istodobno zabavlja i upozorava, pokazuje i prokazuje.
Ona daje sliku društva i vremena u kojem živimo. Ova predstava nudi 80-tak minuta intenzivne glumačke igre, transformacija i izuzetnog glumačkog umijeća u kojoj četiri
glumca igraju četvoricu izbacivača koji nam pričaju svoj prikaz noćnog života te igraju mnoštvo ženskih i muških karaktera u noćnom klubu. Predstava se odvija 21.1.2023., s početkom u 20:00 h.

 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

A post shared by Ludens teatar (@ludens_teatar)

Indie Nation, Vintage Industrial Bar

U petak 20. siječnja skreni u Vintage Industrial na ultimativni indie party: Arctic Monkeys, The Smiths, The Black Keys, The Strokes, Arcade Fire, Pixies, The National, Tame Impala, Radiohead, Alt-J, R.E.M., Franz Ferdinand, Florence + the Machine, Kings of Leon, The Killers, Blur, Interpol, Bloc Party, Gorillaz, The Stone Roses… 

 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

A post shared by VintageIndustrialZagreb (@vintageindzagreb)

Dino Blunt, Tvornica Kulture 

Mladi glazbenik je rasprodao KSET tjedan dan prije svog solo koncerta u 2022., a sada je u Tvornici 21.01.2023. s početkom u 20:00h.

 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

A post shared by Tvornica Kulture (@tvornicakulture)

HIJINX, FILIP MOTOVUNSKI, NAUSIKA, LUCYLYU, PEAK- AKC 

Bare Bones s ponosom predstavlja heavyweight line-up u Zagrebu koji će biti popraćen Roadtripper Soundsystemom. Držeći se svog slogana ‘Stripped Back Beats’ očekujte uzbudljivo putovanje kroz spektar bass glazbe, od dubstepa, drum & bassa, trapa i drugih. Iz Velike Britanije u goste dolaze Hijinx i Nausika, dok od naših predstavnika očekujemo Filipa Motovunskog, LucyLyu i Peaka. Koncert se održava u subotu, 21. siječanj 2023. u AKC Attack.

 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

A post shared by akc.attack (@akc.attack)

 

 

 

Pročitajte još...

Povezano

Ostavite komentar

Molimo upišite komentar
Molimo upišite vaše ime