Srijeda, 17 srpnja, 2024

Još nas malo dijeli od koncerta: Thievery Corporation s bendom stižu na zagrebačku Šalatu!

Kroz gotovo tri desetljeća Thievery Corporation spaja globalne zvukove, od brazilskih, jamajkanskih, preko europskih i indijskih, dodajući im beatove i vokale

Thievery Corporation, jedni od najpoznatijih producenata chill out, lounge i globalnih zvukova, dolaze u Zagreb sa svojim bendom na stadion Šalata u subotu, 6. srpnja 2024. Kao jedna od najunikatnijih pojava u svijetu elektroničke glazbe, Thievery Corporation kroz svoj rad pružaju uvid u međunarodne glazbene stilove. Njihova mješavina raznih osobnosti, kultura, zvukova i utjecaja doći će do izražaja na velikom open air nastupu i ljetnom spektaklu u samom srcu Zagreba.Tri desetljeća spajanja globalnih zvukova

Kroz gotovo tri desetljeća Thievery Corporation spaja globalne zvukove, od brazilskih, jamajkanskih, preko europskih i indijskih, dodajući im beatove i vokale. Tako stvaraju prepoznatljivi zvučni potpis, primjerice u domeni duba, bossa nove ili techna, koji im je donio horde obožavatelja po svijetu. Ono što je počelo 90-ih u Washingtonu, preraslo je u pravo svjetsko glazbeno iskustvo i potpuno novi smjer elektroničke glazbe. Rob Garza i Eric Hilton povezali su se oko ljubavi prema brazilskoj glazbi, dubu i bossa novi, te sve to početno povezali kroz apstraktnu i instrumentalnu plesnu glazbu zvukom između trip-hopa i acid jazza. Utjecaj lokalne punk scene donio im je slobodu izražavanja zbog čega je dvojac, ostajući vjeran neovisnosti i vlastitoj etiketi, stvorio jedan od najoriginalnijih izričaja koristeći globalne glazbene stilove.

Tri desetljeća glazbene evolucije i počasti svjetskim kulturama

Glazba Thievery Corporationa je uvijek odavala počast prošlosti, počevši s epohalnim prvijencem iz 1996. ‘Sounds From The Thievery Hi-Fi’ koji se prodao u više od 100 tisuća primjeraka. Predstavio ih je kao pionire koji elektroničku glazbu miješaju s brojnim vokalima i lansirao na glazbenu scenu. ‘The Mirror Conspiracy’ iz 2000. godine, na kojem je i megapopularni singl ‘Lebanese Blonde’, uvelike je nastao pod utjecajem bossa nove i soula, te bio njihov najpopularniji album u SAD-u.

Nasljednik ‘The Richest Man in Babylon’ postaje više orijentiran na politička zbivanja i humanost, čime još više odaju počast svjetskim kulturama. U međuvremenu istražuju i indijsku klasičnu glazbu, hip-hop i reggae, Afrobeat ili psihodeliju, što utječe na albume ‘The Cosmic Game’, ‘Radio Retaliation’, koji je dobio nominaciju za Grammyja, ili ‘The Temple of I & I’ dok na izdanju ‘Symphonik’ objavljuju nove verzije svojih omiljenih pjesama uz pratnju praškog filharmonijskog orkestra.

Popis imena s kojima su surađivali uključuju izvođače kao što su David Byrne, Perry Farrel, The Flaming Lips, Bebel Gilberto ili Emiliana Torrini. Raznolike glazbene utjecaje potvrđuje i činjenica da u pjesmama koriste tekstove na engleskom, španjolskom, francuskom, talijanskom, perzijskom, portugalskom, rumunjskom i hindi. Koncerti Thievery Corporationa su uvijek pravi performansi koji okupljaju sjajne članove benda, te raspon vokalista iz različitih kultura čime je svaki nastup jedinstveno i multikulturalno iskustvo.

Naslovna fotografija: Press

Pročitajte još...

Povezano

Ostavite komentar

Molimo upišite komentar
Molimo upišite vaše ime