Petak, 19 srpnja, 2024

U 6:24 glazba je nadjačala sjećanje na zagrebački potres 2020. godine

Na godišnjicu potresa, 22. ožujka u 6:24 u Velikoj dvorani Hrvatskog glazbenog zavoda nastupili su brojni umjetnici na koncertu Glazba glasnija od potresa

Na godišnjicu potresa, 22. ožujka u 6:24 u Velikoj dvorani Hrvatskog glazbenog zavoda nastupili su brojni umjetnici na koncertu Glazba glasnija od potresaNa godišnjicu potresa, 22. ožujka u 6:24 u Velikoj dvorani Hrvatskog glazbenog zavoda nastupili su brojni umjetnici na koncertu Glazba glasnija od potresa.Koncert se izravno prenosio u sklopu emisije Dobro jutro, Hrvatska na HTV1 te na HR3 i Radio Sljemenu.

Monika Leskovar

Ovaj jedinstveni koncert otvorio je pijanist i skladatelj Matej Meštrović, potom su nastupili gitaristi Ivan Pešut, Bruno Kovačić i Miroslav Lesić te jazz pjevačica Lela Kaplowitz uz klavirsku pratnju Joea Kaplowitza. Gitarist Ante Gelo je nakon solo nastupa zasvirao zajedno s udaraljkašem Bornom Šercarom i basistom Zvonimirom Šestakom, a sopranistica Valentina Fijačko Kobić pjevala je uz klavirsku pratnju Maria Čopora. Violončlistica Monika Leskovar svirala je uz pratnju Zagrebačkih solista koji su na samom kraju zaokružili ovaj vrhunski glazbeni doživljaj vedrom i optimističnom izvedbom završnog stavka Allegro con spirito 88. simfonije Josepha Haydna.

Mario Čopori Valentina Fijačko Kobić

Ministrica Nina Obuljen Koržinek pridružila se glazbenicima nakon koncerta, a predsjednica Hrvatskog glazbenog zavoda Romana Matanovac Vučković najavila je sjajnu vijest – uskoro kreće cjelovito konstrukcijsko ojačanje povijesne zgrade u Gundulićevoj uz pomoć sredstava iz Fonda solidarnosti i Ministarstva kulture i medija.

Ante Gelo, Zvonimir Šestak i Borna Šercar
Jana Haluza, Romana Matanovac Vučković i Dražen Ilinčić
Romana Matanovac Vučković i Nina Obuljen Koržinek

Foto: Zvonimir Ferina

Pročitajte još...

Povezano

Ostavite komentar

Molimo upišite komentar
Molimo upišite vaše ime