Ponedjeljak, 25 ožujka, 2024

Kritika pjesme: Neno Belan – Žuti semafor

S te strane estrade, Neno Belan od Đavola do Fiumansa se dekadama iskristalizirao kao čvrst i pouzdan oslonac na mediteranski štih

Šarmantna lakoća sipanja retro pop rock shema moguće se učini najlakšom stvari na svijetu, ali ostaje upit zašto svi onda tako ne rade. S te strane estrade, Neno Belan od Đavola do Fiumansa se dekadama iskristalizirao kao čvrst i pouzdan oslonac na mediteranski štih onog najvećeg loureedovskog ili chuckberryjevskog nauka.Pjesma s ovogodišnjeg Zagrebačkog festivala (kojeg je, nota bene, Belan bio umjetnički direktor prije predavanja palice Branimiru Mihaljeviću) “Žuti kišobran”, uz šarmantni lirski trenutak skica Nikše Sviličića u belanovskom retro aranžmanu doziva i nastavlja se na taj osjećaj široko raširenim krilima i punim plućima dozivajući ekipu pop rock iskusnjaka koji guštaju u svojim pečatima na minimalno, jednostavno, perolako i manje je više.

Uz jednaki pristup retro slow motion video spota Dinka Doringa upratit će Belanove duele s instruktoricom plesa Larom Brkić, ovaj puta u ulozi fatalne Belanove djevojke od koje traži “zaborav”. I rezultirati pjesmicom za pjevušenje cijelo ljeto.

7.5/10

Pročitajte još...

Povezano

Ostavite komentar

Molimo upišite komentar
Molimo upišite vaše ime