Subota, 23 ožujka, 2024

Kritika pjesme: BLUR: The Narcissist

U vrijeme originalnog trajanja i brit pop dominacije ako ste navijali za Oasis i ako vam se nije ulovilo Blur melodioznosti, ako su vam bili premeki, vrijeme je za ispravak dojmova

BLUR are back. Novi singl i najava novog albuma “The Ballad Of Darren” nudi pitki postepeni gitarski veza koji preraste u twang Grahama Coxona. U vrijeme originalnog trajanja i brit pop dominacije ako ste navijali za Oasis i ako vam se nije ulovilo Blur melodioznosti, ako su vam bili premeki, vrijeme je za ispravak dojmova. Uloga Damona Albarna u razvoju brit popa i tragovi njegova pop genija – ne samo zbog Gorillaz, The Good, The Bad & Ugly, svojih soli i drugih world music albuma, sad se čuju od najavnog singla.Rijetke su prilike zrcaljenja tako tečnog, melankoličnog i melodičnog popa kakvim se “The Narcissist” predstavlja. Albarn nudi: “You were the pirot I was the dark room I’m going to shine a light in your eyes You’ll probably shine it back on me But I won’t fall this time With godspeed I’ll heed the signs…“, Coxon ih farba u srednjem uspavanka tempu.

Za uvodnu pjesmu nije moglo bolje, ali podsjeća i vraća u vrijeme remek djela “Park Life” prema “13”. Stvari se poslaguju prema savršenom redu. Sad još i da Gallaghere trgnu za Oasis come back na konačni duel i stvar počinje vraćati smisao.

8/10

Pročitajte još...

Povezano

Ostavite komentar

Molimo upišite komentar
Molimo upišite vaše ime