Subota, 23 ožujka, 2024

Kritika videospota: The Chemical Brothers: No Reason

Uz fluorescentne vizuale marching benda kakvi korespondiraju s viđenim VJ-ingom s njihove posljednje live turneje, ovo je još jedan od apsolutno neobranjivih trenutaka zašto se nije teško zaljubljivati u momke iznova i iznova

Tom Rowlands i Ed Simons, madchesterska složna electro dance rock big beat braća uskoro će pećatirati 35 godina glazbenog aktivizma otkad su prasnuli na globalnu glazbenu scenu. Povijest će suditi ulozi i trajanju u valovima ups and downova, no ono što im se ne može zanijekati da su osim revolucijonaliziranja korištenja tonskog studija kao rock and roll tool unijevši energiju i ritam u dotadašnje tretmane dance electro i techno scene.I činjenica da se sve to vrijeme pojačavanja ili stišavanja spotlighta nije reflektiralo u smjeru gašenja njihove volje za testiranjem svog zvuka. Od rokernrolerski frenetičnog i nabijenog, preko psihodeličnih atmosfera, sve do pulsirajućih dancetronica kakvom šarmiraju u najnovijoj stvari punoj njihovih trademarkova zbog kojih je plesni trenutak neobranjiv. Od glave preko ruku i ramena, bokova, do peta njihova “bezrazložnost” lovi tamo gdje ste najtanji.

Uz fluorescentne vizuale marching benda kakvi korespondiraju s viđenim VJ-ingom s njihove posljednje live turneje, ovo je još jedan od apsolutno neobranjivih trenutaka zašto se nije teško zaljubljivati u momke iznova i iznova. Legendarni klasici i standardi kvalitetnog dancea ne posustaju niti daju vremenu opravdanje za tromost. Baš suprotno. 

9/10

Pročitajte još...

Povezano

Ostavite komentar

Molimo upišite komentar
Molimo upišite vaše ime