Četvrtak, 28 ožujka, 2024

Fotografije najmlađeg Gorgonaša Miljenka Horvata ekskluzivno u Laubi

Njegova bogata umjetnička ostavština sastoji se od brojnih crteža, kolaža, slika, fotografija i grafika. Upravo su Horvatove fotografije uličnih prizora fokus nove izložbe u Laubi

Miljenko Horvat (1935.-2012.) bio je najmlađi član grupe Gorgona te jedan od pripadnika pokreta Novih tendencija, a iako je u stručnoj literaturi vrlo često objavljivan, domaćoj publici njegov rad je relativno nepoznat jer je gotovo cijelu profesionalnu karijeru proveo u Francuskoj i Kanadi.



Njegova bogata umjetnička ostavština sastoji se od brojnih crteža, kolaža, slika, fotografija i grafika. Upravo su Horvatove fotografije uličnih prizora fokus nove izložbe u Laubi.

O gradu kao motivu umjetnik je rekao sljedeće: “Volim grad. Zidove prekrivene rastrganim plakatima, grafitima. Oni su za mene izvor vizualnog užitka i nadahnuća, kao i sredstvo istraživanja percepcije… Ta umjetnost slučajnosti, anonimnosti, prolaznosti i neizvjesnosti u svojem postojanju je “ready made” u vječnoj re-kreaciji: treba je samo znati vidjeti.”
Izložba će biti otvorena od 2. do 10. lipnja 2021., a otvorenje za javnost će biti u srijedu, 2. lipnja u 20.00 sati i poštivat će se propisane epidemiološke mjere.

Pročitajte još...

Povezano

Ostavite komentar

Molimo upišite komentar
Molimo upišite vaše ime