Petak, 22 ožujka, 2024

Najbolji online umjetnički tečajevi koje možete isprobati kod kuće

Danas gotovo sve što vas zanima možete naučiti putem nekog od online tečajeva, a izbor je zaista jako velik. Ako tražite novi način da izrazite svoju kreativnost, online art tečajevi su upravo to što tražite

Razni online tečajevi su postojali i prije pandemiji, ali su dosegnuli svoju pravu popularnost u proteklih godinu dana.



Danas gotovo sve što vas zanima možete naučiti putem nekog od online tečajeva, a izbor je zaista jako velik. Ako tražite novi način da izrazite svoju kreativnost, online art tečajevi su upravo to što tražite. Donosimo vam neke od najboljih online art tečajeva na svijetu.

1/ Satovi crtanja Lise King

Preporučena od strane mnogih kreativaca, dizajnerica tiska Lisa King stvara elegantne komade ženske odjeće, modnih dodataka i kućni pribor, uz održavanje tjednih online tečajeva putem Zooma. Lekcije se razlikuju od tjedna do tjedna i temelje se na temi s pripadajućim popisom pjesama. U svakom tečaju Lisa će vas voditi kroz osnove i pomoći vam da razvijete svoju tehniku, bilo tiskanje, slikanje ili crtanje. Predavanja su namijenjena svim sposobnostima i dobima, tako da vam nije potrebno prethodno iskustvo da biste se uključili. Za početak vam je potrebna osnovna oprema za crtanje i set akvarelnih boja.

2/ ClassBento

Class Bento ima na raspolaganju stotine internetskih tečajeva, uključujući izradu koktela, cvjetno aranžiranje, kuharske radionice i majstorske tečajeve fotografije. Također nude velik izbor satova umjetnosti i zanata za cijelu obitelj. Djeca se mogu uključiti u akciju uz zabavna slikarska iskustva kod kuće, dok odrasli mogu uživati u nizu sesija slikanja i skiciranja. Svaki tečaj vodi netko od umjetnik.

3/ Make Your Own

Make Your Own svakog mjeseca nudi niz satova kreativne umjetnosti i zanata. Bez obzira želite li naučiti slikati ili vesti, sigurno ćete pronaći nešto za sebe. Web stranica redovito dodaje nove tečajeve u svoj raspored.

4/ Sunny Art Centre

Ako zaista, ozbiljno želite naučiti slikati, Sunny Art Center nudi online art tečajeve koje vode vodeći svjetski učitelji. Možete birati između nekoliko tečajeva koji se svi podučavaju putem Zooma, od osnovnih tehnika i portretnog slikanja do kaligrafije. Predavanja će vas naučiti kako se rukuje svim medijima, uključujući ulje, akril i akvarel, a sesije su dostupne svaki dan, uključujući i vikende. Ako se ne želite posvetiti cijelom tečaju, Sunny Art Center također izvodi kratke trodnevne majstorske tečajeve na kojima možete naučiti o raznim tehnikama koje koriste neki od najpoznatijih umjetnika, uključujući Degasa, Turnera i Michelangela.

5/ Škola slikanja St Ives

Škola slikanja St Ives jedan je od najopsežnijih izbora art tečajeva. U rasponu od jednosatnih webinara i kratkih radionica do tečajeva koji traju nekoliko tjedana ili mjeseci, svaka se sesija uživo snima i dostupna je za gledanje na zahtjev. Od početka rada s akvarelima do učenja korištenja uljnih boja, možete odabrati između nekoliko razreda koji su prikladni za sve sposobnosti.

6/ London Drawing Group

London Drawing Group je ženski kolektiv za umjetnost i podučavanje koji djeluje od 2016. Tim obično izvodi niz jedinstvenih tečajeva po cijelom Londonu, surađujući s glavnim institucijama i galerijama, ali s obzirom na pandemiju sada nude serije online tečajeva. Svaki tjedan možete odabrati između njih nekoliko, od majstorskih tečajeva autoportreta do lekcija životnog crtanja.

7/ Art-K

Ako želite uključiti mališane, Art-K domaćin je satova Zoom i snimljenih vodiča za obitelji i djecu. Kao dio mjesečne pretplate dobit ćete pristup jednom udžbeniku tjedno, a sve je prilagođeno dobnoj skupini vašeg djeteta. Djeca mogu učiti o poznatim umjetnicima, ali i steći  vještine koji će ih naučiti kako stvarati životinjske oblike, kako stapati i stvarati iluziju i kako stvarati 3D slike. Art-K također organizira sesije samo za odrasle, s novim fokusom svakog mjeseca. Iskoristite besplatno probno razdoblje prije prijave.

8/ London Art Classes

Naučite kako crtati i slikati kao profesionalac s London Art Classes, grupom sa sjedištem u južnom Londonu koja nudi niz online sesija koje vodi mentor Nick Malone. Nick nudi jednosatne privatne satove umjetnosti, kao i online sesije portfelja koje se odvijaju preko Zooma ili Skypea. Sesije su namijenjene onima s prethodnim umjetničkim sposobnostima i imaju za cilj podići vaše vještine na sljedeću razinu. To je jedna od skupljih opcija na ovom popisu, ali isplativo je ulaganje za one koji traže profesionalnu stručnost. Studenti mogu naučiti o suvremenoj tehnici akvarela i akrila, pravilima perspektive i kako stvoriti apstraktne umjetnine.

Pročitajte još...

Povezano

Ostavite komentar

Molimo upišite komentar
Molimo upišite vaše ime