Utorak, 26 ožujka, 2024

Mr.Lee & IvaneSky predstavljali Hrvatsku na projektu ‘Rođendan umjetnosti’

Međunarodna proslava rođendana umjetnosti obilježena je 17. siječnja, a po prvi puta u sklopu projekta Hrvatsku su, sa svojim multimedijalnim projektom "Sailor", predstavljali Ivanka Mazurkijević i Damir Martinović Mrle

Međunarodni projekt Art’s birthday (Rođendan umjetnosti), ove godine obilježen je po 16. put, a proslavi se i ove godine godine pridružila i Hrvatska. 



Proslava rođendana umjetnosti održala se ove nedjelje, 17. siječnja, a po prvi puta u sklopu projekta Hrvatsku su predstavljali Mr.Lee & IvaneSky, odnosno Ivanka Mazurkijević i Damir Martinović Mrle i to sa svojim multimedijalnim projektom “Sailor” koji donosi fuziju glazbenih stilova.

Mrletove instalacije od boca za vodu spojenih oprugom

Njihov jedinstveni arhitektonski pothvat proizvodi i glazbu: ambijentalni zvuk, jazz, cabaret, elektroniku i klasični instrumentarij, a tu je i eksperimentalni zvuk nastao uz pomoć Mrletovih instalacija od boca za vodu spojenih oprugom putem koje se emitiraju frekvencije uz pomoć posebnog zvučnog karburatora koji reproducira frekvencije i zvukove grada.

Zvukove svoga grada do sad su čuli Riječani i stanovnici Berlina dok su, zahvaljujući međunarodnom obilježavanju Rođendana umjetnosti kao i live streamingu samog događaja, Mr. Lee & IvaneSky svoj “kurburator” sada imali priliku predstaviti cijeloj Europi.

Rođendan umjetnosti s gradovima Europe u 4-satnom trajanju

Međunarodnom događaju koji se mogao pratiti preko radija, ali putem Facebook eventa –Rođendan umjetnosti, Ivanki i Mrletu pridružio se i njihov prateći bend kojeg čine Dražen Baljak, Matej Zec i Ivan Bojčić, a uz pjesme sa Sailora izveli su s albuma “Colors”, prethodnika aktualnog izdanja.

Ususret velikoj proslavi Mr.Lee & IvaneSky su poručili: “Slavimo Rođendan umjetnosti s gradovima Europe u 4-satnom trajanju. Iz Zagreba direkt do Bratislave, Praga, Stockholma, Beča, Lausanne, Ljubljane, Beograda, Bukurešta, Antwerpena, Lisabona, Madrida, Moskve, Berna, Baden Badena, Kaunasa, i Varšave! Samo za vas Mr. Lee & IvaneSky!” 

Autor naslovnice albuma: Romano Grozić

Podsjetimo, umjetnički projekt nastao prema ideji Damira Martinovića Mrleta prvi puta je (i u nešto širem konceptu te uz članove riječkog arhitektonskog studija MR 2) predstavljen prošlog ljeta u Rijeci i to u obliku ljudskog srcu koje na sebi ima pola milijuna optičkih vlakana koja pulsiraju u crvenoj boji u ritmu gradskog zvuka, pritom skupljajući zvuk grada od Trsata pa sve do paviljona u centru grada u kojem se nalazi sam karburator koji taj zvuk materijalizira. 

Fotografija: studio MR 2

Od ovih kreativaca svakako se očekuje još sjajnih projekata! 

Naslovna fotografija: Romano Grozić

Pročitajte još...

Povezano

Ostavite komentar

Molimo upišite komentar
Molimo upišite vaše ime