Subota, 30 ožujka, 2024

Prva samostalna izložba slika modne dizajnerice Martine Herak

Slike nastale u sklopu projekta  "Art Terra3,14 / Art Therapy" objedinjuju potrebu za stvaralaštvom i kreativnost kao oblik terapije

Poznata modna dizajnerica Martina Herak otvorila je svoju prvu samostalnu izložbu slika. Umjetnička djela nastala su spontano i s puno ljubavi kao dio projekta “Art Terra3,14 / Art Therapy”, kojeg je Martina započela za vrijeme lockdown-a. Apstraktne slike krasi prepoznatljivi Martinin potpis, a izložba će u prostorijama Wespa Spaces biti izložena naredna dva tjedna. 



Projekt Art Therapy nastao je za vrijeme lockdown-a. S obzirom da je to period kada smo zbog pandemije morali biti u svoja četiri zida, Martina se odlučila uposliti i taj period je shvatila kao vrijeme koje mora provesti sama sa sobom i sa svojom potrebom za stvaralaštvom. Zato je projekt i nazvala Art Therapy – jer je to bio način da ne troši vrijeme na bespotrebna razmišljanja i oplakivanja stvarnosti u kojoj smo se našli, već da stvara.

“Kada je krenuo lockdown naoružala sam se bojama i platnima ali i tkaninama (isključivo pamukom), jer sam silnu želju za oslikavanjem htjela prenijeti i na modne tkanine. Imala sam viziju kolekcije i tako su nastali modeli koji se sastoje od asimetričnih i unikatnih odjevnih predmeta ručno oslikanih tkanina. Uz kolekciju sam počela slikati, u početku su to bili radovi manjih formata, ali s vremenom sam počela oslikavati sve veća platna i tako se javila želja i ideja za izložbom”, objašnjava Martina, koja je kreativnost u ovim neobičnim vremenima shvatila kao jedan oblik terapije.

Inače, nije nepoznanica kako je ova talentirana Istrijanka sa zagrebačkom adresom već godinama dio Likovne kolonije u Rovinju, te je prošle godine po prvi put, nakon fotografija, odlučila izložiti i slike. Pozitivne kritike dale su joj vjetar u leđa, pa je vrijeme nakon dizajniranja i rada na novim kolekcijama, provodila slikajući i stvaranju novih umjetničkih djela. Sve to bio je okidač za stvaranje projekta “Art Terra3,14 / Art Therapy”.

Pročitajte još...

Povezano

Ostavite komentar

Molimo upišite komentar
Molimo upišite vaše ime