Srijeda, 3 travnja, 2024

Šalji dalje / Lauba: Vizualne misli mlade talentirane umjetnice Antonele Šurbek

Cilj projekta je otkrivanje i promoviranje umjetnika mlađe generacije u području današnje suvremene umjetničke scene, a riječ je o nizu pop-up izložbi koje se izmjenjuju svakih 14 dana i mogu se razgledati svakim radnim danom od 12 do 20 sati

Lauba nastavlja s projektom “Šalji dalje” kojim daje priliku mladim autorima da izlažu u prostorijama “Igrališta” (Bistro Lauba). Riječ je o nizu pop-up izložbi koje se izmjenjuju svakih 14 dana i mogu se razgledati svakim radnim danom od 12 do 20 sati.



Igra započinje kada umjetnici čija je izložba postavljena, sami odabiru sljedećeg autora (“Šalji dalje”), a nakon pet održanih izložbi, Lauba ponovno bira umjetnika koji započinje sljedeći ciklus. Cilj projekta je otkrivanje i promoviranje umjetnika mlađe generacije u području današnje suvremene umjetničke scene.

Novim ciklusom izložbi u sklopu projekta “Šalji dalje”, Lauba predstavlja najnovije radove Antonele Šurbek,  mlade studentice Akademije likovnih umjetnosti u Zagrebu. 

Smetala u svakodnevnom životu kao inspiracija

Jako puno pričam, a još više mislim. Jedna sam od onih osoba koja ‘razbija’ glavu oko važnih, a ponajviše nevažnih stvari. Situacija se mijenja dok čitam, onda sam fokusirana samo na ono što je napisano na papiru ispred mene. To mi se kasnije vrati.

Potpuno neočekivano, usred nekog razgovora, jasno vizualizirana rečenica iz knjige prođe mi kroz glavu. Ja to nazivam “smetala”. Vizualne misli koje nisu povezane s trenutnom situacijom u kojoj se nalazim, najčešće nemaju neko dublje značenje, no svejedno bi se o njima mogla reći pokoja riječ. Pojavljuju se u neočekivanom trenutku, bez konteksta, gotovo da me zbune u onome što radim.  

Ovom prilikom predstavljam upravo njih – smetala, usputne misli, radove koji nisu produkt nekog duljeg razmišljanja i planiranja” ističe autorica.

 

Antonela Šurbek završila je Školu primijenjene umjetnosti i dizajna u Zagrebu. Studentica je druge godine diplomskog studija na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu, smjer Nastavnički – grafika. Izražava se u formi crteža, ilustracije i teksta koje nastoji ujediniti kroz svoj rad. 

 

Pročitajte još...

Povezano

Ostavite komentar

Molimo upišite komentar
Molimo upišite vaše ime