Subota, 23 ožujka, 2024

Ne propustite spektakularnu Laubinu prodajnu izložbu Kolektart

Kolektart je prodajna izložba svjetskih razmjera kreirana za kolekcionare i osvještenu publiku istančana ukusa koja tijekom nadolazećih blagdana želi kupovati promišljeno, ulaganjem u umjetničke radove

LAUBA otvara vrata drugom izdanju izložbeno – prodajnog programa KOLEKTART koji će se održati u razdoblju od 17. do 24. prosinca 2020. Usprkos aktualnoj situaciji, Kuća za ljude i umjetnost nastavlja kreirati urbani i kulturni sadržaj nudeći pritom avangardnu i suvremenu umjetnost, Gorgonaše i novi val recentnih umjetnika mlađe generacije.



Kolektart je prodajna izložba svjetskih razmjera kreirana za kolekcionare i osvještenu publiku istančana ukusa koja tijekom nadolazećih blagdana želi kupovati promišljeno, ulaganjem u umjetničke radove. Od uobičajenih “potrošnih” poklona koji su nam dostupni tijekom cijele godine, ove godine možete kupiti umjetninu kojom ćete oplemeniti životni ili pak radni prostor, inspirativan i ekskluzivan poklon za svoje poslovne partnere ili bližnje. Ukoliko ste pak strastveni kolekcionar, KOLEKTART vam pruža idealnu priliku za jedinstveno iskustvo kupovine po svjetskim standardima s Laubinim jamstvom kvalitete.

KOLEKTART – PRODAJNA IZLOŽBA SVJETSKIH RAZMJERA

Umjetnici koje Lauba zastupa i čije radove možete vidjeti tijekom drugog izdanja KOLEKTART-a su: Gordana Bakić, Igor Eškinja, Duje Jurić, Marija Ujević-Galetović, Miljenko Horvat, Alem Korkut, Ivan Kožarić, Kristian Kožul, Đuro Seder, Marko Tadić te umjetnički kolektiv TARWUK kojeg čine Bruno Pogačnik i Ivana Vukšić. Laubin ovogodišnji prodajni koncept obogaćen je za još dva velika umjetnička imena kojeg čine: Mario Javoran i Damir Sobota. Posjetitelji ovogodišnje izložbe imat će priliku biti u prestižnom društvu naših najznačajnijih suvremenih umjetnika.

ĐURO SEDER KAO NAJSTARIJI GORGONAŠ

Jedan od najvažnijih hrvatskih slikara suvremene umjetnosti Đuro Seder, nedavno je izjavio kako još uvijek nije naslikao svoj najbolji rad pa ćete ga možda, baš na drugom izdanju “Kolektarta”, pronaći.

SENZACIONALNI TARWUK – OD HRVATSKE DO NEW YORKA

Veliki umjetnički duo TARWUK nedavno se proslavio i ostvario internacionalni proboj izložbom u prestižnoj Martos Galeriji u New Yorku o kojoj je pisao i cijenjeni međunarodni časopis za suvremenu umjetnost “Artforum”. Od New Yorka do zagrebačke Laube, posjetitelji će imati priliku kupiti impresivne radove Brune Pogačnika i Ivane Vukšić koji čine umjetnički duo TARWUK.

MILJENKO HORVAT KAO NAJMLAĐI ČLAN GORGONE

U senzacionalnom društvu, očekuju vas i radovi našeg najmlađeg Gorgonaša Miljenka Horvata. Svojim osebujnim likovnim stvaralaštvom i pjesništvom, Miljenko je ostavio golemi trag u svijetu suvremene umjetnosti, a njegovi radovi i dalje plijene pažnju i pozornost najšire publike.

MARKO TADIĆ – MULTIMEDIJALNI UMJETNIK KOJI JE PREDSTAVLJAO HRVATSKU NA VENECIJANSKOM BIJENALU

Uz slavne Gorgornaše, na ovogodišnjem izdanju “Kolektarta” očekuju vas i radovi multimedijalnog umjetnika Marka Tadića. Pripada onoj generaciji umjetnika čiji se radovi smatraju jednim od najzanimljivijih opusa naše suvremene likovne scene. Uz zapažene uspjehe koje je ostvario tijekom svog umjetničkog rada, Marko je podsjetimo se, 2017. predstavljao Hrvatsku na 57. Venecijanskom bijenalu.

IGOR EŠKINJA – SUVREMENI UMJETNIK KOJI NASTAVLJA ODUŠEVLJATI SVOJIM RADOVIMA

Radovi Igora Eškinje uvijek iznova oduševljavaju publiku što ćete ujedno imati prilike vidjeti i na ovogodišnjem izdanju “Kolektarta”. Dobitnik je prestižnih nagrada za suvremenu umjetnost, a u svojim radovima “izvodi” različite objekte i situacije, obuhvaćajući ih u njihovoj intimnoj i tihoj tranziciji iz dvodimenzionalne u trodimenzionalnu formalnu pojavu. 

ALEM KORKUT – IMPRESIVNO LIKOVNO STVARALAŠTVO JEDNOG OD NAŠIH NAJZNAČAJNIJIH KIPARA

U društvu Gorgonaša i cijenjenih suvremenih umjetnika, svakako vrijedi izdvojiti i Alema Korkuta te njegovo impresivno likovno stvaralaštvo. Alem je jednom prilikom istaknuo kako je svijet pun čudesa koje želi razotkriti, pokušati ih oponašati i pokazati publici, tako da se svi zajedno možemo čuditi. Na tom tragu pronalazimo i njegove najnovije radove koje će predstaviti na ovogodišnjem “Kolektartu”.

IVAN KOŽARIĆ – POSLJEDNJI RADOVI U SURADNJI S LAUBOM – KUĆOM ZA LJUDE I UMJETNOST

Na ovogodišnjem “Kolektartu” izložit ćemo tri zlatne grafike našeg Ivana Kožarića koje su ujedno i posljednji radovi koje je ostvario u ekskluzivnoj suradnji s Laubom.

MARIO JAVORAN – EKSKLUZIVNI NOVI ČLAN KOLEKTARTA I UMJETNIK KOJI OSVAJA AMERIKU

Drugom izdanju Kolektart-a pridružuju se još dva velika umjetnička imena mlađe generacije. Ekskluzivni najnoviji član drugog izdanja Kolektarta je Mario Javoran, publici i široj javnosti poznat po svojim impresivnim radovima, posebice crtežima. Mario je nedavno dobio nagradu Grba Grada Zagreba za rad pod nazivom “Mediterraneo” dimenzija 2 puta 4,5 metra, napravljen tehnikom ugljen u olovci, a stvarao ga je čak punih godinu dana. S istim radom, nedavno je ušao u veliko finale internacionalnog natječaja ARC Salon Competition u Americi. Na ovogodišnjem “Kolektartu” predstavit će se s izvanrednim crtežima s motivima ljudskog tijela i “običnih ljudi”.

DAMIR SOBOTA – UMJETNIK KOJI SLIKAMA I OBJEKTIMA OBARA SUVREMENU UMJETNIČKU SCENU MLAĐE GENERACIJE

Senzacija je zasigurno i mladi zagrebački umjetnik Damir Sobota koji se ove godine izložbom “Palindrom” u Laubi, etablirao u jedne od najznačanijih umjetnika mlađe generacije. Svakako vrijedi izdvojiti kako je Damir u ovoj godini dobio i prestižnu nagradu “Radoslav Putar” za likovno stvaralaštvo.

NAJTALENTIRANIJA GENERACIJA MLADIH UMJETNIKA POSLJEDNJEG DESETLJEĆA NA KOLEKTARTU

Iako je Kolektart izložba prodajnog karaktera, vrijedi istaknuti kako Lauba razbija mitove da je kupovina umjetničkih djela rezervirana samo za “odabrane”. Stoga smo se ove godine odučili okrenuti i jednim od najznačajnijih umjetnika mlađe generacije koji su se svojim likovnim stvaraštvom odavno etablirali na suvremenu umjetničku scenu mlađe generacije, a to su: Davor Dmitrović, Klasja Habjan, Nikica Jurković, Emanuela Lekić, Mislav Lešić, Mane Mei – Mario Miličić, Miron Milić, Klara Rusan, Hana Tintor i Dominik Vuković.

Radno vrijeme Kolektarta je radnim danima od 16 do 21 sat, subotom i nedjeljom od 12 do 21 h, a na Badnjak od 12 do 17 sati. Više informacija o Kolektartu na: Facebook stranici Kolektart – prodajna izložba u Laubi / Instagram stranici laubahouse / službenoj Internet stranici Laube  Lauba – Kuća za ljude i umjetnost.

Pročitajte još...

Povezano

Ostavite komentar

Molimo upišite komentar
Molimo upišite vaše ime